/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Judecătorul Igor Mânăscurtă a demisionat. CSM a aprobat cererea depusă de magistrat din proprie inițiativă

missing
30 noiembrie 2021, ora 10:58

Încă un magistrat renunță la funcție. Este vorba despre judecătorul Curții de Apel Chișinău, Igor Mânăscurtă.

El a depus o cerere de demisie  invocând motive personale. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat solicitarea.

Igor Mânăscurtă  a fost unul din magistrații  completului de judecată, care, în 2017, a menținut sentința primei instanțe în privința controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care fisese condamnat la 18 ani de pușcărie. Ulterior, sentința a fost revizuită, iar Platon- achitat.

Reamintim că în cadrul ședinței anterioare, Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererile de demisie ale altor cinci judecători. Este vorba despre Eduard Rățoi de la Curtea de Apel Bălți, Boris Bârcă de la Curtea de Apel Chișinău, Andrei Neculcea de la Judecătoria Chișinău, Galina Moscalciuc de la Curtea de Apel Chișinău, Dumitru Gherasim de la judecătoria Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram