/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un fost viceministru de Externe, viitor ambasador la Moscova. Ar fi obținut deja „agrementul” Rusiei

missing
30 noiembrie 2021, ora 22:22

Lilian Darie, fost viceministru de Externe și ex – ambasador în Belgia,  dar și însărcinat cu relațiile cu NATO, ar putea fi viitorul ambasador al Republicii Moldova la Moscova. Acesta ar fi obținut deja „agrementul” din partea Rusiei. 

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de surse din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău.

Și presa rusă scrie că Moscova susține candidatura lui Darie. Portalul komersant.ru scrie că rușii l-ar fi acceptat pe Lilian Darie recent și ar fi expediat deja Chișinăului o notă informativă cu privire la acest lucru.

Lilian Darie are 51 de ani și o experiență bogată în diplomație. Acesta activează în cadrul Ministerului de Externe încă de prin 90.

Oficial, autoritățile de la Chișinău nu au anunțat numele viitorului ambasador în Federația Rusă, menționând doar că există un candidat identificat pentru această funcție.

Fostul ambasador moldovean la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat din funcție la începutul lunii august, după ce a fost vizat într-un scandal de hărțuire sexuală a unei angajate a misiunii diplomatice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram