/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un funcționar din Edineț, reținut de CNA. Ar fi cerut și primit 900 de euro pentru eliberarea unui permis de conducere

missing
30 noiembrie 2021, ora 10:47

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi „aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită.

Potrivit datelor anchetei, bărbatul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Bălți. Suspectul ar fi pretins că poate organiza susținerea cu succes a probelor teoretice și practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B.

Pentru că nu s-ar fi ținut de cuvânt, tânărul a fost denunțat la CNA, iar ofițerii l-au reținut pentru 72 de ore. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la șase ani de închisoare sau amendă în mărime de la 150 la 200 de mii de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie.

În perioada 2020-2021, CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influență, privind acțiunile persoanelor implicate în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram