/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Mama băiatului de 12 ani, care a murit într-un accident cumplit la Strășeni, caută dreptatea. Vrea pedepsă maximă pentru șoferul vinovat

missing
30 noiembrie 2021, ora 21:14

Mama băiatului de 12 ani, care a murit în accidentul cumplit de la intrare în Strășeni, caută dreptatea și cere ca șoferul vinovat să primească pedeapsa maximă. Acum, ea se recuperează, la spital, și se chinuie să treacă peste tragedia de acum 3 săptămâni, care a curmat viața copilului său. Între timp, un grup de avocați din capitală s-au oferit să acorde asistență juridică familiei. Apărătorii caută probe și îndeamnă martorii să fie receptivi. Nu am reușit să luăm legătura cu șoferul, care se face vinovat de comiterea accidentului rutier, iar procurorul de caz a refuzat să ne spună cine este avocatul inculpatului. Acuzatorul ne-a spus doar că i-a aplicat acestuia interdicția de a părăsi localitatea.

“Eu am văzut medicii, când au venit și s-au apropiat de Alex, dar nu au avut ce-i face.”

Acum 3 săptămâni, viața Tatianei Marian, s-a schimbat radical. Fiul ei de doar 12 ani s-a stins în urma unui cumplit accident rutier, la ieșire din Strășeni. Mașina pe care o conducea și în care se afla cu fiul și fratele său a fost lovită frontal de un SUV, condus de un tânăr, care ar fi fost în stare de ebrietatea și care a ieșit într-o depășire nereușită. Acesta avea la bord și patru pasageri, printre care doi minori care, la fel, s-au ales cu traume.

“Asta a fost câteva secunde. El s-a izbit frontal în noi. Am văzut doar airbagurile în față, pe urmă strigam la copil: Alex, Alex! Au venit niște oameni, au scos copilul, l-au pus pe iarbă și au spus că el răsuflă. Pe mine nu au putut să mă scoată, a venit o echipă de pompieri și m-au descarcerat. Fratele meu a ieșit singur din mașină, însă și-a pierdut cunoștința.”

Femeia a fost trasnportată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, iar fratele ei – la Spitalul Raional din Strășeni. De atunci, Tatiana Marian a suferit mai multe intervenții chirurgicale și stă țintuită la pat, însă medicii i-au spus că se va ridica pe picioare.

“Până acum au fost două, ei practic m-au salvat aici la spitalul acesta. A doua operație a fost la coloana vertebrală. M-am trezit a doua zi și am întrebat dacă o să merg. Ei au spus că nu știu. Acum a urmat altă operație și mi-au spus că da, voi merge.”

Tatiana susține că va merge până în pânzele albe, ca să-și facă dreptate și cere pedeapsă maximă pentru șoferul care a urcat beat la volan și ia omorât copilul.

“Pentru copilul meu, care a decedat, el avea viață înainte și eu vreau ca el maximal să răspundă pentru ceea ce a făcut.”

Între timp, un grup de avocați din capitală s-au oferit să acorde asistență juridică familiei.

“Reieșind din faptul că este o infracțiune destul de gravă în urma căreia a decedat o persoană și altele au primit mai multe traumatisme, am hotărât grupul de avocați Colenco, Calaida și Cireș intelectual să susținem familia.”

Avocații susțin că, inițial, în ancheta penală nu a fost indicat că șoferul automobilului Kia, care a provocat accidentul rutier se afla în stare de ebrietate. Aceștia acuză organele de drept că ar încerca să mușamalizeze cazul și cer martorilor să fie receptivi.

“De ce noi ne-am adresat la public, pentru că am aflat că se declanșează ancheta fără a menționa că persoana se afla în stare de ebrietate.”

Mai mult decât atât, avocații susțin că inculpatul nu este la prima abatere și consideră ilegală și abuzivă decizia procurorului de caz, care i-a aplicat inculpatului doar interdicția de a părăsi localitatea.

“Organul de urmărire penală nu a stabilit cu certitudine toate circumstanțele, deoarece această persoană a fost condamnată în 2015 la fel pentru conducerea mijlocului de trasnport în stare de erbietate.”

Procurorul de al Procuratura raionului Strășeni, Roman Porubin, responsabil de acest caz, a confirmat faptul că inculpatul se afla în stare de ebrietate.

“Dumnealui, anterior, nu a fost supus răspunderii pentru conducerea mijlocului de trasnport pentru stare de ebrietate. Referitor la măsura care i-a fost aplicată, inițial dumnealui a fost reținut pentru 72 de ore. Respectiv, la verificarea temeiurilor de inițiere și aplicare a unor măsuri preventive privative de libertate nu au fost depistate careva riscuri că dumnealui s-ar eschiva de organul de urmărire penală ori să influențeze probele, respectiv, la această etapă s-a ajuns la concluzia că urmează să nu părăsească localitatea.”

Acesta a negat, însă, că șoferul acuzat de comiterea accidentului rutier, ar fi fost documentat în trecut pentru că a urcat băut la volan și, prin urmare, potrivit lui, nu poate fi vorba de recidivă. Am încercat să aflăm de la procuror cum pledează inculpatul și cine îi este avocat, însă acuzatorul a refuzat să ne spună.

“- Cine este avocatul?

– Nu să pot să vă comunic. Este un avocat pe contract și deja urmează cu partea apărării să conveniți și să aflați informațiile care vă interesează.”

Am aflat numele și prenumele șoferului învinuit de producerea accidentului rutier, însă nu am reușit să luăm legătura cu acesta pentru a-i oferi dreptul la replică. Minorul în vârstă de 12 ani care a murit pe loc în urma accidentului rutier de acum 3 săptămâni la ieșire din Strășeni, învăța la un liceu din capitală. Colegii lui de clasă au organizat un flash-mob în memoria lui și au cerut șoferilor și autorităților să se responsabilizeze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram