/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Petic, după ce a fost achitat în dosarul de viol: „Este pentru prima dată când am strâns mâna unui judecător”

30 noiembrie 2021, ora 18:52

„Este pentru prima dată când am strâns mâna unui judecător și i-am mulțumit”. Declarația a fost făcută de Gheorghe Petic, după ce Judecătoria Orhei l-a achitat în dosarul în care a fost învinuit de viol. Fostul polițist de frontieră este hotărât să obțină la CEDO despăgubiri materiale. 

„Republica Moldova, din păcate, va avea de dat cuiva socoteală pentru faptul că a promovat judecători și procurori corupți, afiliați politic lui Damir, Plahotniuc…și va avea de plătit foarte mult, iar mai departe, să pună aceste datorii pe seama celor care au fabricat dosarul”, a menționat Gheorghe Petic.

Anterior, în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, Petic a anunțat că se va plânge la CEDO, după ce a făcut închisoare pe nedrept, în dosarul pentru viol, care s-a dovedit a fi fabricat la comandă. Acesta a spus că va cere despăgubiri de cinci milioane de lei.

Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. Câteva luni mai târziu, a fost eliberat din detenție, iar dosarul cu pricina trimis la rejudecare în prima instanță. Ulterior, s-a constatat că dosarul i-a fost fabricat. Șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne au fost reținuți de procurori și ofițerii SIS și SPIA, fiind bănuiți de fabricarea dosarului în care fost polițist de frontieră, Gheorghe Petic a fost acuzat de viol. Printre ei este și Vadim Mânzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI până în vara acestui an.

Ulterior, a fost audiată pretinsa victimă, care a povestit în amănunt cum a fost instruită să însceneze că ar fi fost violată de Petic. Procurorii și-au retras acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram