social

Vrea să se facă judecător cu orice preț. Fostul procuror, Sergiu Zmeu s-a prezentat, din nou, în fața CSM după ce candidatura lui a fost respinsă în repetate rânduri

30 noiembrie 2021, ora 12:57
Distribuie:

Fostul procuror Sergiu Zmeu insistă, în continuare, să devină judecător. El s-a prezentat, din nou, în fața Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care i-a acceptat dosarul spre examinare.

La ora actuală, Sergiu Zmeu practică avocatura. Dosarul fostului procuror este examinat alături de alte peste 70 de dosare ale candidaților la funcțiile de judecător anunțate vacante în toată țara.

Este de menționat că Sergiu Zmeu a încercat în repetate rânduri să se facă magistrat. În iulie anul trecut, șeful statului de atunci, Igor Dodon, a respins candidatura acestuia invocându-se probleme de reputație. Ulterior, în noiembrie 2020,  Zmeu își mai înaintează o dată candidatura la CSM, însă, dosarul nu este acceptat. Fapt pentru care, Sergiu Zmeu a mers în instanță, dar pierde procesul. Cererile de recurs la Curtea de Apel Chișinău și, ulterior, la Curtea Supremă de Justiție, de asemenea, au fost respinse.

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să se pronunțe pe marginea unei noi cereri de angajare depuse de Sergiu Zmeu.

Un alt fost procuror – Mihai Țurcanu – își dorește cu tot dinadinsul să ajungă în funcția de judecător. Anterior, el, de asemenea, s-a înscris la multiple  concursuri de angajare în funcția de judecător la diferite instanțe de nivelul întâi, însă,  nu a reușit să treacă concursul.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii  CSM examinează peste 70 de dosare ale candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram