/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Moloșag recunoaște că a angajat un fost deținut, dar susține că „l-a încadrat în societate”. Admite că și-ar putea da demisia într-o singură situație

missing
01 decembrie 2021, ora 13:25

Avocata Poporului, Natalia Moloșag recunoaște că l-a angajat pe Dumitru Godorog, un fost client de-al său, condamnat pentru proxenetism, dar spune că, oferindu-i un loc de muncă, nu a vrut decât „să îl încadreze în societate”. Potrivit lui Moloșag, Godorog i-ar fi asistent încă din 2018, iar o dată cu venirea sa la Oficiul Avocatului Poporului, l-a angajat și pe acesta în cadrul instituției. Pentru asta, i-ar fi făcut un contract de prestări servicii, pentru care ar primi un salariu mic.

Natalia Moloșag susține că Dumitru Godorog ar face în cadrul Oficiului Avocatului Poporului muncă tehnică. Acesta ar fi, după caz, șofer, instalator, electrician, asigurându-i inclusiv paza, întrucât de la venirea sa în funcție, ar fi fost de mai multe ori amenințată. Deși o însoțește peste tot, Moloșag dă asigurări că bărbatul nu are acces la informații cu caracter confidențial sau decizional.

„Nu a fost implicat în activitățile de mandat ale Avocatului Poporului, nu a avut competențe decizionale, a fost implicat strict ca personal tehnic, asigurându-mi atât deplasarea fizică, cât și integritatea”, a declarat Avocata Poporului într-o conferință de presă.

Potrivit avocatei, fostul deținut ar avea un contract temporar, care expiră în 31 decembrie 2021.

„Dumnealui mi-a comunicat ca nu mai îndeplinește contractul și este gata să se retragă dacă se consideră că imaginea lui ar afecta imaginea instituției”, a menționat Moloșag.

Natalia Moloșag admite că „a admis o lacună” la angajarea lui Dumitru Godorog, dar spune că nu intenționează să demisioneze. Nu, cel puțin, până când se va încheia o anchetă pornită privind activitatea Oficiului Avocatului Poporului, acolo unde, spune ea, ar fi găsit mai multe nereguli, când a preluat mandatul.

Moloșag s-a referit la condițiile precare din sediul Oficiului Avocatului Poporului, mai multe mașini ale instituției fără revizie tehnică, cu cauciucurile sparte și altele. Aceasta a sesizat SIS și Inspecția Financiară în legătură cu neregulile respective.

Mai mult, Avocata Poporului a mai declarat că serverul Oficiului Avocatului Poporului ar fi fost spart, iar de acolo au dispărut mai multe informații importante. Despre asta cunoaște poliția, care investighează aceasta situație, susține Natalia Moloșag.

Avocata Poporului susține că ar fi ținta unor atacuri inclusiv din partea unor expornenți politici, dar și a unor foști și actuali colegi, car ar fi primit-o rece la Oficiul Avocatului Poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram