/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ultima Oră! CEC solicită Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți

01 decembrie 2021, ora 20:59

Comisia Electorală Centrală solicită Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere. Decizia finală urmează a fi luată de instanță.

„Se constată folosirea a fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei”, a declarat Pavel Postică, vicepreședinte CEC.

Mai exact, Tauber este acuzată că ar fi cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

În această seară, în fața sediului CEC au protestat deputații de la PP „Șor”, dar și mai mulți susținători de la Bălți ai Marinei Tauber, care au cerut ca politiciana să rămână în cursa pentru funcția de primar.

Duminică, 5 decembrie, în Capitala de nord a țării va avea loc turul doi al alegerilor locale. În cursă au rămas Marina Tauber, care a obținut în primul tur un scor de circa 48 % și candidatul independent Nicolae Grigorișin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram