/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Podurile de pe centura Capitalei vor fi gata în câteva săptămâni

missing
01 decembrie 2021, ora 22:30

Lucrările la cele două poduri de pe centura Chișinăului sunt pe ultima sută de metri. În câteva săptămâni, acestea vor fi date în exploatare, spune șeful de șantier, dar și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Potrivit lui Andrei Spînu, după ce vor fi finalizate lucrările, circulația transportului va fi redirecționată pe podurile noi, iar cele vechi ar urma să fie și ele reabilitate.

Se lucrează de zor la construcția podului peste râul Bâc și a pasajului peste calea ferată, pe drumul național M1, de pe centura Chișinăului. Lucrătorii, pe care i-am găsit astăzi pe șantier, ne-au spus că muncesc mai mult în ultima perioadă, iar în curând podurile vor fi gata.

„Construim un rost la pod.”

„Au mai rămas lucrări minuscule, dar trebuie terminat. Până nu terminăm, transportul nu poate trece. – Deci sunt pe ultima sută de metri lucrările? – Cam așa ceva. Ne străduim și sâmbetele și duminicile, dacă ați observat.”

„Intrăm în iarnă și trebuie de-i dat mai repede…”

„Punem “șibionkă” și pe urmă punem asfalt.”

„Mâine punem asfalt și degrabă mântuim.”

Șeful de șantier a confirmat că lucrările sunt pe ultima sută de metri. În câteva săptămâni, cele două poduri vor fi date în exploatare, spune acesta.

„ – Mai avem amenajarea rosturilor și dilatarea, amenajarea semnelor de circulație, stâlpii de iluminare și marcajul rutier. – Cam când vor fi terminate și vor fi date în exploatare podurile? – Sperăm în două, trei săptămâni. Până la sfârșitul anului, transportul o să circule pe pod.”

Șoferii care circulă prin zonă sunt și ei mulțumiți că lucrările avansează, iar după atâta timp, observă în sfârșit schimbări. Oamenii spun că abia așteaptă să fie date în exploatare cele două poduri și speră că pe aceste segmente nu se vor mai forma ambuteiaje.

„E frumușel, da greu se face.”

„ – Până la Anul Nou va fi.

– Și credeți că ambuteiaje vor fi mai puține?

– Of Doamne, e foarte greu aici de mers.”

„Se face de patru ani și abia acum s-a pus asfalt pe dânsul.”

„O să mai facă un alt pod aici alături, o să-l reînoiască pe celelalt cu mult o să schimbe aici.”

„ – Până la Anul Nou a spus. – Și dvs. aveți speranța că va fi gata? – Speranța moare ultima.”

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, după ce vor fi finalizate lucrările, circulația transportului ar urma să fie redirecționată pe podurile noi, iar cele vechi să fie și ele reabilitate. Acest lucru ar permite degajarea traficului în zonă, întrucât drumul ar urma să fie lărgit.

Reamintim că proiectul de renovare și amenajare a șoselei ChișinăuDubăsari-Poltava, care face parte din centura capitalei, a fost demarat încă acum patru ani. Acesta include patru etape, prima fiind construcția a două poduri paralele peste calea ferată și râul Bâc. Costul lucrărilor pentru aceste două pasaje este de circa 47 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram