/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Fracțiunea PAS cere un audit public extern în domeniul gazelor naturale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament

missing
02 decembrie 2021, ora 10:01

Fracțiunea PAS cere efectuarea unui audit public extern în domeniul gazelor naturale. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament.

Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Radu Marian. Potrivit legislatorului, în baza acestei legi speciale, Curtea de Conturi va efectua auditul conformității cheltuielilor și investițiilor capitale la societățile comerciale din domeniul gazelor naturale.

„Entitățile auditate, indiferent de tipul de proprietate și forma organizatorică sau juridică, indiferent dacă statul are participație majoritară sau nu în cadrul acestora, vor asigura prezentarea informațiilor, datelor și documentelor necesare în formatul și termenul solicitat de Curtea de Conturi”, a menționat Radu Marian.

Termenul limită stabilit pentru prezentarea raportului auditului este de 31 octombrie 2022.

Totodată, deputatul specifică că auditul solicitat al Curții de Conturi nu trebuie să fie confundat  cu auditul datoriei agreat în cadrul protocolul negocierilor pe subiectul livrării gazelor naturale.

„Auditul datoriei agreat în protocol va fi efectuat de către o companie internațională, contractată de Ministerul Finanțelor. Acest audit public extern al Curții de Conturi va trebui să fie unul complex, care pe lângă analiza datoriilor invocate, ar trebui să ne ajute să înțelegem mai bine modul în care a fost administrat acest domeniu în ultimii ani, dacă au semnalate nereguli, acte de corupție, fraudă etc”, menționează deputatul.

Proiectul de lege a fost înregistrat în Parlament, miercuri, 1 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram