Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

Lockdown în Germania pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. Ar putea fi introdusă și imunizarea obligatorie

02 decembrie 2021, ora 17:20

Germania a anunțat joi, 2 decembrie, un lockdown la nivel național care vizează persoanele nevaccinate împotriva COVID-19. De asemenea, liderii țării susțin vaccinarea obligatorie, transmite digi24.

Astfel, germanilor nevaccinați li se va interzice accesul la toate activitățile cu excepția celor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, pentru a limita răspândirea COVID-19.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma unei ședințe de criză cu liderii regionali. Cei doi au susținut, de asemenea, propunerea vaccinării obligatorii. Dacă va fi votată în Parlament, aceasta ar putea intra în vigoare din februarie 2022.

Merkel a spus că situația este „foarte gravă” și că e nevoie de un „act de solidaritate națională”.

Deciziile Germaniei urmează exemplul Austriei, prima țară care a impus carantină pentru persoanele nevaccinate. De asemenea, Viena a decis vaccinarea obligatorie din februarie, iar cei care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram