/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Moldsilva pune în vânzare peste 50 de mii de brazi. Coniferii, mai scumpi chiar și cu 100 de lei

missing
02 decembrie 2021, ora 20:22

În lista scumpirilor se adaugă și brazii naturali. Unii vânzători, care și-au scos deja coniferii pe străzi, spun că brazii s-au scumpit chiar și cu o sută de lei, față de anul trecut. Primii cumpărtori, de regulă, sunt familiile care au copii, pentru că se grăbesc să aducă mai devreme spiritul sărbătorilor de iarnă în case. Moldsilva anunță că, în acest an, va pune în vânzare peste 50 de mii de brazi.

Unii oameni deja se gândesc să cumpere pomul de Crăciun, pentru ai face fericiți pe copii și pentru a crea în casă atmosferă de sărbătoare.

„Da, am venit să luăm un brăduț pentru Crăciun, optăm pentru brăduți în ghiveci, pentru că după asta îi poți răsădi și prețurile sunt ok.”

„Încă n-am cumpărat, dar urmează să cumpăr. Aici sunt pentru toate gusturile.”

Alți orășeni spun, însă, că în acest an nu vor cumpăra pom de Crăciun, pentru că este scump și nici nu-i dau o mare semnificație.

„Copii n-am, toți sunt maturi. De cel viu mi-e milă, iar cea artificială n-are sens, mai ales că este și scumpă cea artificială.”

„Nam nepoți, n-am mici, asta este pentru alte familii.”

Cu toate că este doar început de decembrie, potrivit vânzătorilor, brazii sunt destul de întrebați.

„Se pregătesc că vine Crăciunul pe stil nou, vine Anul Nou și să fie bucurie. Cumpără câte un brăduț așa, după buzunar.”

„Deci, cu toate că îi începutul lunii, începutul sărbătorilor, azi este data de două, dar avem deja cumpărători, avem deja pe astăzi livrări.”

Potrivit vânzătorilor, brazii într-adevăr s-au scumpit, însă acest lucru este justificat de toate scumpirile care au avut loc la noi în țară. Cu atât mai mult că, pentru a crește un brad de doi metri înălțime, este nevoie ca acesta să fie îngrijit timp de șapte-opt ani.

„ – Bradul dat, un 180 cm

– 950 și de doi metri

– 1150.

– Ei se vând cu rădăcini?

– Da, se vând cu rădăcini, pentru că noi optăm pentru ecologie.”

„Deci, un pic s-au scumpit prețurile, pentru că vedeți situația din țară, totul s-a scumpit, motorina, nu avem muncitori îndeajuns, chiar cu muncitorii este cel mai greu lucru.”

 

„- S-au scumpit prețurile la brad față de anul trecut? – Da, desigur. La brad cam 50 – 100 de lei, în mediu.”

Petru Rotaru, şef adjunct al Agenției Moldsilva a declarat pentru TV8 că peste 50 de mii de Pomi de Crăciun vor fi scoși la vânzare în perioada sărbătorilor de iarnă, îndată ce vor primi autorizație, adică pe la mijlocul lunii decembrie. Totodată, pădurarii dau asigurări că prețurile vor fi la fel ca şi anul trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram