/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Situație mai rar întâlnită! Un șofer a câștigat un proces cu poliția de patrulare, care l-am amendat pentru parcare neregulamentară

missing
02 decembrie 2021, ora 20:15

Situație mai rar întâlnită în justiția din Republica Moldova. Un șofer a câștigat un proces cu poliția de patrulare, care l-a amendat pentru parcare neregulamentară. Bărbatul a fost impus să achite și evacuatorul. Convins că are dreptate, acesta a atacat actele poliției în judecată și a obținut câștig de cauză. Acum, împreună cu avocatul său, cere despăgubiri pentru timpul și banii pierduți ca să-și demonstreze nevinovăția.

“- Aici nu este indicator rutier care să interzică parcarea! Corect? – V-am explicat că este bandă de circulație…”

Aceste imagini au fost filmate, la sfârșitul lunii februarie, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Șoferul susține că a parcat mașina în apropierea casei, iar la un moment dat s-a pomenit cu inspectorii de patrulare lângă automobil. Polițiștii i-au întocmit proces verbal pentru parcare neregulamentară și au chemat evacuatorul, pentru a transporta mașina la parcarea cu plată. Conducătorul auto s-a împotrivit evacuării și a declarat că va contesta acțiunile polițiștilor.

” – Eu v-am spus, achitați evacuatorul. – Pentru ce să achit, dacă nu mi-au evacuat automobilul? Ce articol este acesta? Voi acum vă ocupați cu estorcare de bani, voi toți împreună. Eu am propus să parchez mașina în altă parte și să ameliorăm conflictul până la evacuare.”

Până la urmă, șoferul a achitat 800 de lei pentru evacuator, deși susține că nu a benificiat de serviciile lui.

Până la urmă, eu am adoptat așa o poziție: am ieșit din mașină și le-am permis să facă tot ceea ce consideră ei necesar. Am achitat pe loc evacuatorul, pentru ca să-mi economisesc timpul, să nu merg la Trușeni…

Mai mult decât atât, Anton Albot susține că inspectorul i-a întocmit un proces mai aspru, lucru pe care, la fel, l-a contestat în instanță și a primit câștig de cauză.

“În loc să-mi aplice amendă pentru că, așa cum considera el, nu am parcat regulamentar, el a scris că am blocat drumul.”

Bărbatul spune că a mers din principiu și a atacat în judecată inspectorii, pentru că era convins că nu a încălcat nicio lege.

“Eu cred că a venit timpul ca moldovenii să înțeleagă că au drepturi și că pot să și le apere. Este evident că pentru asta au nevoie de avocați calificați, dar trebuie de apărat drepturile și de mers în instanță fără frică.”

Avocatul acestuia a reușit să demonstreze, prin probe, în fața instanței de judecată, că inspectorii l-au sancționat pe nedrept pe clientul său.

“Am câștigat prin prisma încălcării procedurale și anume că agentul constatator nu a întocmit un proces verbal contravențional, însă a întocmit un alt act procedural de sancționare. Am câștigat prin faptul că agentul constatator nu a prezentat probe care ar demonstra că contravenientul nu avea dreptul să parcheze acolo. Am fost personal la fața locului și nu am văzut niciun indicator rutier acolo care să interzică parcarea vehiculului în porțiunea de terenrespectivă…”

Acum avocatul vrea să obțină în instanță restituirea banilor pentru evacuatorul de care nu s-a folosit clientul său, dar și alte cheltuieli pe care lea suportat în timpul procesului.

“Acum, la moment, noi formulăm un alt capăt de cerere în ordine civilă, pentru a încasa din autoparcarea specială suma de 800 de lei, pentru a încasa de la Ministerul de Interne suma cheltuită pentru asistență juridică și alte cheltuieli aferente, care vor fi suportate în poces.”

Contactați de TV8 responsabilii de la Inspectoratul Național de Securitate Publică au declarat că vor contesta încheierea la Curtea de Apel Chișinău. Asta deși, de la pronunțarea hotărârii judecătorești au trecut deja 15 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram