/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/LIVE / UPDATE! Protest la Judecătoria Bălți. Arina Spătaru va participa la ședința în care se examinează solicitarea CEC privind anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală

missing
03 decembrie 2021, ora 11:11

Mai multe persoane protestează în aceste momente în fața Judecătoriei Bălți, unde se examinează solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării Marinei Tauber, candidata Partidului „ȘOR”, din cursa electorală pentru funcția de primar în orașul Bălți. Natalia Costaș este judecătoarea care va examina solicitarea CEC.

Marina Tauber a declarat în fața protestatarilor că este mândră de rezultatele obținute la alegerile locale. De asemenea, protestatarii au scandat „Jos Maia Sandu”.

UPDATE! Fosta deputată de la Partidul Platforma DA, Arina Spătaru, cea care a ratat cursa pentru Primăria Bălți, după ce CEC a refuzat să îi înregistreze candidatura pentru funcția de primar al Capitalei de nord a țării, va participa ca persoană terță la ședința Judecătoriei Bălți.

„Am primit citație in acest sens. Pledez pentru excluderea candidatei partidului SOR din cursa electorală. Dacă instanța decide să anuleze înregistrarea unui candidat rămâne doar un singur candidat și codul prevede că turul doi se desfășoară cu doi candidați. Instanța ar trebui să dea o soluție. Voi solicita ca să fie anulate alegerile locale noi din Bălți și organizate noi alegeri în luna mai 2022. Aceste alegeri nu au fost bine organizate, ceea ce a dus la o compromitere totală a votului alegătorilor. Deja avem suficiente dovezi din ambele tabere Electorale că au fost încălcări drastice”, se arată în mesajul publicat.

UPDATE! Natalia Costaș a decis să acorde o oră avocaților Marinei Tauber pentru a face cunoștință cu dosarul, chiar dacă solicitarea acestora a fost pentru trei ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram