/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Consolidarea militară a Moscovei lângă granița cu Ucraina a aprins tensiunile dintre NATO, UE și Rusia. Blinken: „Rusia trebuie să înțeleagă că acțiunile au consecințe”

missing
04 decembrie 2021, ora 03:33

Consolidarea militară a Moscovei lângă granița cu Ucraina a aprins tensiunile dintre NATO, UE și Rusia. „Rusia trebuie să înțeleagă este că acțiunile au consecințe”, a declarat într-un interviu pentru Euronews, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Oficialul american a făcut aceste declarații  în urma discuțiilor sale cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, cadrul reuniunii OSCE de la Stockholm.

„Cel mai important pentru Rusia este să înțeleagă este că acțiunile au consecințe. Acele consecințe sunt reale. Nu sunt în interesul Rusiei, iar a avea un conflict nu este în interesul nimănui. Rusia, care se mișcă din nou agresiv împotriva Ucrainei s-ar mișca exact în direcția opusă stabilului și previzibilului. Nu cred că acest lucru este bun pentru cineva dintre noi. Totodată,  președintele SUA  a spus  la fel de clar că dacă Rusia alege să acționeze nechibzuit, vom răspunde”, a spus Blinken.

Vineri, Ucraina a vorbit despre Escaladare la frontiera sa cu Rusia.  Oficialii de la Minsk se tem că Moscova pregătește o ofensivă militară, după ce Moscova a comasat peste 94.000 de militari în apropiere de frontierele cu Ucraina, transmite Agerpres.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, a menționat că momentul cel mai probabil în care Moscova ar putea să declanşeze o ofensivă la scară largă va fi la sfârşitul lunii ianuarie.

„Serviciul nostru de informaţii analizează toate scenariile, inclusiv cele mai nefavorabile, apreciind că există probabilitatea unei escaladări la scară largă din partea Rusiei. Momentul cel mai probabil când se va ajunge la finalizarea pregătirilor pentru escaladare este sfârşitul lunii ianuarie”, a afirmat Reznikov.”

Ucraina şi aliaţii săi din NATO au tras un semnal de alarmă cu privire la concentrarea de trupe şi echipamente ruseşti în apropiere de frontierele Rusiei cu Ucraina în acest an, ceea ce provoacă îngrijorări că ostilităţile mocnite din Donbas, în estul Ucrainei, ar putea degenera într-un război deschis.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram