externe

SUA și Canada impun noi sancţiuni împotriva Belarusului. Sunt vizați peste 20 de oficiali

04 decembrie 2021, ora 02:58
Distribuie:

Statele Unite şi Canada impun noi sancţiuni împotriva regimului din Belarus, în cadrul unor măsuri decise în coordonare cu Uniunea Europeană şi Marea Britanie, transmite digi24.

Washingtonul a anunţat sancţiuni împotriva a 20 de oficiali şi a 12 entităţi din Belarus. De asemenea, Statele Unite au limitat creditarea internaţională destinată Belarusului.

La rândul său, Guvernul Canadei a anunţat noi sancţiuni împotriva regimului din Belarus, pe care îl acuză de reprimarea opoziţiei şi încălcări ale drepturilor omului, relatează. Sancţiunile impuse de Statele Unite şi Canada se înscriu în cadrul măsurilor aplicate în coordonare cu Uniunea Europeană şi Marea Britanie din cauza crizei politice din Belarus şi a facilitării venirii migranţilor extracomunitari în spaţiul UE.

Și Uniunea Europeană a decis să extindă lista de sancţiuni UE împotriva Belarusului cu 28 de persoane şi entităţi considerate responsabile pentru criza migranţilor orchestrată de Minsk.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram