/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Care este raționamentul aflării R. Moldova în CSI. Răspunsul ministrului de Externe

missing
06 decembrie 2021, ora 22:59

Sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova beneficiază, din anumite puncte de vedere, de facilitățile pe care țara noastră le are în virtutea participării în Comunitatea Statelor Independente (CSI). Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Cetățenii pot circula fără vize în majoritatea țărilor din spațiul post-sovietic. Chiar și călătoriile noastre fără viză în Ucraina se fac cu ajutorul participării R. Moldova în CSI”, a declarat Nicu Popescu.

De asemenea, Nicu Popescu a mai menționat că o bună parte a exportatorilor de produse agricole din țara noastră beneficiază de aranjamentele comerciale pe care R. Moldova le are cu unele state din CSI. Potrivit lui, din acest punct de vedere, Moldova are multe beneficii.

Totodată, amintim că în data de 15 noiembrie, în cadrul Consiliului șefilor de state membre ale CSI, prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat faptul că R. Moldova este interesată și în continuare să consolideze și să dezvolte legăturile comerciale în cadrul CSI pe principii de egalitate și în condiții reciproc avantajoase.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram