/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

DECIS! Turul doi de scrutin al alegerilor de la Bălți va avea loc în 19 decembrie. Candidații între care „se va da lupta”

06 decembrie 2021, ora 15:22

Decis! Turul doi al alegerilor locale de la Bălți se va desfășura în data de 19 decembrie. Hotărârea a fost anunțată cu puțin timp în urmă de președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. 

Potrtivit președintei CEC, lupta se va da între candidatul care a intrat în turul doi, Nicolae Grigorișin și următorul pe care a acumușat cel mai mare număr de voturi, adică Boris Marcoci, de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Dacă unul din cei doi se retrage din cursă, cel târziu cu 7 zile înainte, scrutinul se va desfășura între candiatul rămas și următorul”, a explicat Angelica Caraman.

Președinta CEC a mai dat asigurări că există mijloacele necesare pentru desfășurarea alegerilor.

„Am făcut o estimare a mijloacelor financiare de care dispunem, circa un milion și ceva, după estimările noastre. Ne încadrăm în limita cheltuielilor, nu vor fi necesare solicitări suplimentare”, a precizat Angelica Caraman la ședința CEC.

Șefa CEC a mai declarat că decizia de a suspendat turul doi de scrutin, care ar fi trebuit să se desfășoare duminică, 5 decembrie, a fost una juducioasă și necesară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram