/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Voronin critică justiția care se face în cazul Stoianoglo. „Ce înseamnă să ne ștergem picioarele de procurorul general?”

07 decembrie 2021, ora 22:16

Fostul președinte al Republicii Moldova, deputatul de pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, critică procesul de justiție care se face în prezent în cazul procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Voronin consideră că, în acest mod, se știrbește din încrederea oamenilor în Procuratură. 

„Dacă ne apucăm să discredităm asemenea instituții, atunci care cetățean o să se atârne normal față de ele și o să respecte legea?”, a declarat fostul șef de stat în această seară la „Puterea a Patra” de la N4.

„Discredităm ministerele, Parlamentul, tot…și pe urmă umblăm și întrebăm…Ce? Chiar toți sunt țicniți?”, a adăugat deputatul BCS.

În opinia lui Vladimir Voronin, urmărirea penală în cazul lui Alexandru Stoianoglo durează prea mult.

„Ce, el așa mult a fost procuror că durează atât să îi verifice activitatea?”, a întrebat Voronin.

În context, Vladimir Voronin acuză actuala guvernare și instituțiile statului de incompetență.

„Ei înțeleg ce înseamnă „cadrovaia politica?” Să umble pe coridoarele Harvardului e una, dar când stai față în față cu situația, e alta. Ce înseamnă se ne ștergem picioarele de procurorul general?”, a mai declarat Voronin.

Alexandru Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie, fiind învinuit pe cinci capete de acuzare, inclusiv abuz de serviciu. Acesta a fost suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram