/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

A trecut un an de la prima vaccinare împotriva COVID-19 din lume

missing
08 decembrie 2021, ora 19:22

Prima persoană din lume care a fost vaccinată în afara studiilor clinice cu un ser împotriva COVID-19, britanica Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să se imunizeze la rândul lor împotriva noului coronavirus, miercuri, 8 decembrie, la exact un an după ce ea a primit prima doză de vaccin, informează agerpres.

Potrivit sursei citate, Margaret Keenan a spus că momentul în care a fost vaccinată cu prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, pe 8 decembrie 2020, a fost „cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată”.

Prim-ministrul Boris Johnson a subliniat succesul Marii Britanii în declanşarea primei campanii de vaccinare din lume împotriva COVID-19 şi a spus că acesta este motivul pentru care economia ţării a putut fi redeschisă în luna iulie a acestui an.

Astfel, el i-a îndemnat pe oficialii din sănătate să accelereze campania actuală de administrare a dozelor „booster” pentru ca aceasta să ajungă la niveluri similare cu cele ale campaniei iniţiale, în contextul îngrijorărilor legate de noua variantă Omicron, care au dus la reintroducerea obligativităţii de purtare a măştii sanitare în anumite contexte, precum şi a unor restricţii de călătorie.

Marea Britanie a administrat până în prezent 120 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVD-19 populaţiei sale de 67 de milioane de locuitori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram