/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Al doilea cel mai bogat om din Rusia se confruntă cu una din cele mai mari cereri de divorț. Fosta soție îi cere peste șapte miliarde de dolari

missing
08 decembrie 2021, ora 20:17

Vladimir Potanin care este cel de-al doilea cel mai bogat om al Rusiei, se confruntă cu una din cele mai mari cereri de divorț din lume, după Jeff Vezons și Bill Gates. Fosta soție îi cere peste șapte miliarde de dolari în instanță, scrie Mediafax.

Fosta soție a afaceriristului, Natalia Potanina, solicit 50% din valoarea pachetului său de acțiuni în firma pe care o deține acesta, evidențiind suma maximă la ședința de judecată din Londa. Această sumă ar putea depăși 7 miliarde de dolari, având în vedere că Potanin deține aproximativ o tremie din acțiunile producătorului de metale MMC Norilisk Nickel PSJC.

Deoarece instanțele de divorț din Londra sunt cea mai populară destinație pentru luptele juridice de mare valoare, cei doi soți au decis să continuie procesul la Londra. În Regatul Unit, cea mai mare sumă cunoscută public într-un divorț este de aproximativ 631 de milioane de dolari cerute de către soția miliardului Farkhad Akhmedov.

Soția miliardarului a declarat că, pe lângă acțiunile companiei pretinde și la jumătate din valoarea unei proprietăți cunoscute sub denumirea de „Casa Toamnei”.

Natalia Potanin a declarat că a primit în jur de 40 de milioane de dolari în urma procedurii de divorț din Rusia, însă miliardarul susține că fosta lui soție a primit cu adevărat 84 de milioane de dolari, o sumă care după standardele engleze este un „premiu meschin”, având în vedere averea miliardarului și durata căsătoriei lor de 31 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram