Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

/DOC/ Averea milionarului de la CNA, la care SIS și PA au făcut astăzi percheziții: Salariu, indemnizații, pensie și circa 100 de terenuri agricole

missing
08 decembrie 2021, ora 12:37

Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție, în biroul căruia au descins în această dimineață ofițerii SIS și procurorii anticorupție, are o avere impresionantă. Deși presa de investigație a scris că ar fi milionar în eruo, în declarația de avere pentru anul 2020, Tanas a indicat un salariu anual de 279.461 de lei, adică circa 23 mii de lei pe lună. Acesta a mai declarat un venit de 230 de mii de lei obținuți din înstrăinarea unui automobil. 

Ghenadie Tanas a mai indicat o indemnizație de ajutor unic, în valoare de 16 mii de lei, dar și indemnizații de peste 42 de mii de lei pentru incapacitate temporară de lucru.

Funcționarul de la CNA a mai indicat în declarația sa de avere și interese personale pentru anul trecut circa 100 de terenuri agricole. Majoritatea au fost dobândite în anul 2017, prin contracte de vânzare – cumpărare.

Familia lui Ghenadie Tanas deține două apartamente, unul de 100 de metri pătrați, care ar valora 660 de mii de lei și altul de 60, în valoare de 22 de mii de euro. Tanas a mai declarat un automobil Skoda Superb, fabricat în 2019 și cumpărat în 2020. Potrivit declarației de avere, mașina ar valora 550 de mii de lei.

Ghenadie Tanas a fost subiectul unor investigații jurnalistice, iar despre el s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Adrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

Pe lângă terenurile trecute în declarația de avere, acesta ar mai deține și construcții comerciale, apartamente și case, înregistrate pe numele unor rude sau persoane interpuse. Ar fi chiar și cămătar, dând oamenilor bani cu împrumut, cerându-le să își pună imobilele în gaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.