Război în Ucraina, ziua 92: Putin are o condiție, Rusia recunoaște probleme la exportul de gaz, iar Harkovul e bombardat

politic

Guvernul R. Moldova declară că „alegerile prezidențiale” din Transnistria nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic

08 decembrie 2021, ora 12:43
Distribuie:

La data de 12 decembrie în regiunea transnistreană urmează să aibă loc „alegerile prezidențiale”. În acest context Guvernul Republicii Moldova constată că „acest exercițiu se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova”.

„Reiterăm poziția Guvernului Republicii Moldova că astfel de ”alegeri” nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic. Asemenea exercițiu „electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului”, scriu reprezentanții Guvernului.

Totodată, reprezentanții Guvernului îndemnăm partenerii internaționali să se abțină de la declarații, mediatizări, sau alte acțiuni și contacte cu exponenții Tiraspolului pe acest subiect, pentru a exclude orice legitimizare a așa-numitelor „alegeri”.

„Asemenea acțiuni vor fi considerate drept sfidare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și ar putea avea un impact contraproductiv asupra procesului de reglementare transnistreană”, mai scriu cei de la Guvern.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram