/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Precizările PA privind acțiunile de urmărire penală efectuate în dosarul în care este vizat șeful DGUP a CNA, Ghenadie Tanas

missing
09 decembrie 2021, ora 15:52

Procuratura Anticorupție (PA) a venit joi, 9 decembrie, cu mai multe detalii în legătură cu acțiunile de urmărire penală în dosarul în care este vizat șeful Direcției Generale Urmărire Penală (DGUP) a Centrului Național Anticorupție (CNA), Ghenadie Tanas, bănuit de îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

Potrivit PA, procurorii anticorupție și ofițerii SIS au efectuat șapte percheziții la Ghenadie Tanas, dar și la membrii de familie a acestuia.

Astfel, au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și documente care au relevanță la cauza penală.

„Concomitent, ținem să menționăm că, ieri au mai fost efectuate acțiuni de urmărire penală și anume cercetarea la fața locului a unor bunuri imobile deținute de figuranți, inclusiv au fost audiați martori. Totodată au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuiți, trei persoane. Pe parcursul zilei de astăzi, șefului Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, urmează a-i fi înaintată învinuirea și audiat în calitate de învinuit, după care procurorul de caz va decide asupra oportunității aplicării măsurii preventive”, se arată în nota informativă emisă de PA.

Amintim că miercuri, 8 noiembrie, șeful Direcției Generale Urmărire Penală a CNA, Ghenadie Tanas, a fost reținut pentru 72 de ore.

Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție, în biroul căruia au descins în această dimineață ofițerii SIS și procurorii anticorupție, are o avere impresionantă. Deși presa de investigație a scris că ar fi milionar în eruo, în declarația de avere pentru anul 2020, Tanas a indicat un salariu anual de 279.461 de lei, adică circa 23 mii de lei pe lună. Acesta a mai declarat un venit de 230 de mii de lei obținuți din înstrăinarea unui automobil.

Despre Ghenadie Tanas s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Adrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

Pe lângă terenurile trecute în declarația de avere, Tanas ar mai deține și construcții comerciale, apartamente și case, înregistrate pe numele unor rude sau persoane interpuse. Ar fi chiar și cămătar, dând oamenilor bani cu împrumut, cerându-le să își pună imobilele în gaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram