/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Pro Moldova” critică dur majorarea salariilor judecătorilor constituționali. „Obrăznicia politicienilor de la putere a depășit nivelul nesimțirii”

missing
09 decembrie 2021, ora 17:41

Partidul Politic „Pro Moldova” critică dur decizia autorităților de a majora salariile judecătorilor Curții Constituționale, pe care îi consideră „de buzunar”. În opinia reprezentanților formațiunii politice, remunerarea magistraților, din contul bugetului de stat, „este un gest cinic și nesimțit”. 

„Obrăznicia politicienilor de la putere a depășit nivelul nesimțirii. Pro Moldova își exprimă indignarea în legătură cu gestul imoral al guvernării, de a majora până dincolo de cotele nesimțirii, la peste 80 de mii de lei, salariile judecătorilor CC, insituție captivă și obedientă puterii politice de la Chișinău”, se menționează într-un comunicat de presă al celor de la „Pro Moldova”.

Reprezentanții „Pro Moldova” sunt indignați de faptul că magistraților le sunt majorate lefurile în condiții de criză economică, pandemică și socială.

„Dacă partidul de guvernământ s-a rupt de realitate, îi reamintim că, Republica Moldova este în continuare cel mai sărac stat din Europa și, în aceste condiții, remunerarea nesimțită a judecătorilor de buzunar din contul bugetului de stat este un gest cinic și nesimțit. Acest lucru este cu atât mai grav în condiții de criză pandemică și economică, dar și în situația în care judecătorii CC avea și până în prezent salarii de peste 40 de mii de lei, echivalentul a peste 2.000 de euro, de invidiat nu doar pentru moldovenii care muncesc în țară, dar chiar și pentru cei care au plecat la muncă peste hotare”, se mai arată în comunicat.

Totodată, „Pro Moldova” cere Parlamentului să anuleze prevederea din Lege bugetului, care prevede majorarea salariilor judecătorilor constituționali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram