/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Socialiștii vor contesta la Curtea Constituțională majorarea salariilor judecătorilor constituționali

missing
09 decembrie 2021, ora 15:36

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va contesta la Curtea Constituțională decizia deputaților privind majorarea salariilor lunare ale magistraților constituționali. Anunțul a fost făcut de  deputații BCS, Grigore Novac și Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă.

În opinia deputaților, amendamentul de majorare a lefurilor judecătorilor de la CC, ar fi fost aprobat ilegal, întrucât nu a avut nici avizul pozitiv al Guvernului.

Petru Burduja susține că a fost încălcat articolul 131 din Constituție, care prevede că „orice propunere legislativă sau amendament care atrage majorarea sau reducerea veniturilor bugetare sau împrumuturilor, precum şi majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare pot fi adoptate numai după ce sunt acceptate de Guvern”.

„Amendamentul doamnei Stamate, semnat inclusiv și de dl Grosu, doamna Roșca este, în opinia mea, un fel de mită legalizată și un fel de notă de plată, achitată judecătorilor Curții care dea lungul timpului și-au dovedit loialitatea față de actualul regim si nicidecum fată de Constituție”, a menționat și deputatul Grigore Novac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram