/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Partidul Șor începe procedura de „impeachment” împotriva președintei Maia Sandu. „Să nu-i permitem acestui Hitler pe tocuri să acapareze țara”

10 decembrie 2021, ora 13:13

După ce Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți, imediat după turul întâi, în care a luat aproape jumătate din voturile alegătorilor, Partidul Politic Șor o acuză pe șefa statului, Maia Sandu, de uzurparea puterii în stat. Într-o conferință de presă, susținută prin Skype, liderul formațiunii, deputatul fugar Ilan Șor a declarat că Marina Tauber ar fi fost înlăturată din cursă la comanda președintei țării. Astfel, PP „Șor” anunță că inițiază luni, 13 decebrie, procedura de „impeachment” împotriva Maiei Sandu și i-a îndemnat și pe restul deputaților să îi ofere acesteia vot de neîncredere. 

„Înțelegem că mulți pot spune acum că nu ne ajung voturi în Parlament. Da, e adevărat, dar mizez pe faptul că mulți deputați, care au crezut în intențiile PAS, dar văd genocidul la care este supus poporul, se vor gândi înainte de a susține procedura de impeachment”, a declarat Ilan Șor.

Deputatul fugar, condamnat penal, care s-ar afla în prezent în Israel, a mai criticat-o pe președintă, dar și Guvernul pentru modul în care a gestionat criza economică. Potrivit lui Ilan Șor, reprezentanții formațiunii politice vor începe să colecteze și semnături de la cetățeni în vederea demiteriii președintei Rep. Moldova.

„În numele salvării oamenilor, trebuie să ne unim, să nu îi permitem acestui Hitler pe tocuri să acapareze țara”, a menționat Șor.

Reprezentanții instituției prezidențiale au declarat că nu comentează intenția PP Șor de a începe procedura de „impeachement”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram