/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Sheriff Tiraspol și-a aflat posibilii adversari din șaisprezecimile Europa League

missing
10 decembrie 2021, ora 10:27

Sheriff Tiraspol este prima echipă din Republica Moldova care a ajuns în primăvara europeană a unei competiții fotbalistice importante. Formația pregătită de Yurii Vernidub s-a clasat pe locul trei în grupa D a Ligii Campionilor, astfel obținând dreptul de a juca în runda eliminatorie a Ligii Europei.

Joi, 9 decembrie, au fost disputate ultimele meciuri din faza grupelor Europa League, iar tiraspolenii și-au aflat astfel posibilii adversari.

Potrivit FMF, este vorba despre opt echipe care au ocupat locul doi în grupe:

  • Real Betis (Spania)
  • Braga (Portugalia)
  • Dinamo Zagreb (Croația)
  • Lazio (Italia)
  • Napoli (Italia)
  • Olympiacos (Grecia)
  • Rangers (Scoția)
  • Real Sociedad (Spania)

Aceste echipe vor fi capi de serie la tragerea la sorți. În acest context, Sheriff va fi gazda meciului din prima manșă, pe 17 februarie 2022. Returul este programat peste o săptămână.

Tragerea la sorţi va avea loc în data de 13 decembrie la Nyon de la ora 14:00.

Amintim că tiraspolenii au jucat în trecut în faza grupelor Europa League. În anii 2009, 2010, 2013 și 2017, galben-negrii au evoluat în această competiție intercluburi, iar printre cele mai remarcabile rezultate au fost victoriile cu Twente Olanda (scor 2-0), Dinamo Kiev Ucraina (2-0) sau Lokomotiv Rusia (2-1).

Sheriff și-a încheiat marți, 7 decembrie, evoluția în Liga Campionilor. În această competiție, tiraspolenii s-au duelat cu formații importante din fotbalul european (Real Madrid, Inter Milano și Shakhtar Donețk).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram