/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Val de tornade în SUA. Intemperiile au făcut cel puțin 50 de morți, iar peste 50 de milioane de americani sunt în pericol

missing
11 decembrie 2021, ora 13:56

Centrul Statelor Unite a fost lovit de un val de cel puțin 24 de tornade care au provocat, până în acest moment, moartea a  cel puțin 50 de persoane. În cinci state americane au fost raportate pagube esențiale și pene de curent, transmite digi24.

În continuare, peste 55 de milioane de americani  sunt în pericol din cauza furtunilor. Cele 50 de victime au fost raportate în  Kentucky, iar autorităţile se tem că această cifră ar putea crește. Este vorba despre angajații  unei fabrici de lumânări, care a fost lovită în plin de o tornadă, iar în interior se aflau 110 persoane.

Valul de tornade au lovit statele americane Arkansas, Missouri, Tennessee, Kentucky şi Illinois.

În Illinois, un depozit Amazon plin cu muncitori s-a prăbușit după ce a fost lovit de o tornadă. Incidentul s-a petrecut în această dimineață într-o suburbie a orașului Saint Louis. În clădire erau între 50 și 100 de oameni, care lucrau în  tura de noapte. Poliția și pompierii cred că sunt mai multe victime, dar până acum, nu se știe un număr exact al acestora.

În dimineața zilei de sâmbătă, peste 157 000 de consumatori au rămas fără curent electric în șase state americane. Autoritățile spun că furtuna va avea impact asupra a mai mult de jumătate din teritoriul ţării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram