/VIDEO/ Locuitorii capitalei nu dau buzna la maratonul de vaccinare. Asta, chiar dacă autoritățile le promit doritorilor și vouchere

missing
11 decembrie 2021, ora 20:37

Maratonul vaccinării continuă în Capitală, dar aproape fără participanți. Deși specialiștii în domeniul sănătății susțin că, vaccinarea este unica modalitate de a ține infecția sub control, totuși astăzi oamenii nu au făcut cozi la ușa punctelor mobile de vaccinare.

Doritorii de a se imuniza, puteau fi numărați pe degete, chiar dacă primăria le-a promis și vouchere de 500 de lei pentru o masă în restaurant.  Un centru mobil de vaccinare a staționat în această dimineață și la intersecția bulevardului Dacia cu strada Decebal. Vaccinurile cu care se pot imunica doritorii sunt Sinophram, Pfaizer și Moderna.

“Cel mai important este sănătatea.Mai bine ca vaccinul, nu ne protejează nimic.”

“Am copii și trebuie protejați”.

Speră să-și protejeze sănătatea de virus și această femeie, care a venit să-și administreze a doua doză de ser.

“Eu credcă la ziua de astăzi vaccinul este cea mai bună protecție contra acestei boli așa că vreau să-mi protejez familia și colegii”

În mare parte, au venit să se vaccineze persoanele care locuiesc în apropiere. Oricum doritorii nu au dat năvală.

“Este comod, alături de casă și am posibilitatea să vin pentru că e weekend”

Majoritatea a aflat despre maraton de pe retelele sociale. Mai ales, că acolo, primarul s-a lăudat că vor primi câte un voucher în valoare de 500 de lei. Acesta le permite să mănânce în cinci restaurante, care au decis să colaboreze cu primăria. Chiar și așa, mulți oameni ne-au spus că motivul pentru care au venit să se imunizeze, nu este acesta.

“Eu personal am trecut prin covid și știu cum e, cât e de greu. De asta nu mai vreau să se întâmple.Dau vouchere”.

“Dau vouchere de 500 de lei.-Nu, pur și simplu îmi este comod ca și sâmbătă, duminică.Eu lucrez și nu pot.-Dar banii nu vă interesează?-Nu,deloc.-Cu ele poțiu să mergi la restaurant.-O să le luați?-Mătinca da”.

Maratonul va continua și mâine. Amintim că punctele de vaccinare mobile circulă conform unui grafic prestabilit în toate sectoarele municipiului Chișinău, iar autobuzul se deplasează în suburbii. Cetățenii pot identifica ușor unitățile, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susţinerea Campaniei de vaccinare antiCOVID-19. În Republica Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, s-au administrat peste 1.588.000 doze de ser. Numărul celor vaccinați cu ambele doze a depășit 914 mii. Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, vaccinarea este unica modalitate de a ține infecția sub control. Conform datelor Ministerului Sănătății, deocamdată, în capitală se menține cea mai înaltă rată de vaccinare – 38%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram