/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Astăzi a avut loc ședința CNP al Platformei DA: Intenția lui Dinu Plîngău de a candida la șefia partidului, susținută

12 decembrie 2021, ora 15:52

Consiliul Național Politic (CNP) al Platformei Demnitate și Adevăr i-a acordat sprijin politic lui Dinu Plîngău, în intenția acestuia de a candida la funcția de președinte al partidului. Decizia a fost luată duminică, 12 decembrie, la ședința CNP a partidului.

În cadrul Consiliului a fost discutată situația social-politică din țară și a fost constatat faptul că acțiunile actualei guvernări sunt mult sub așteptările cetățenilor și deviază semnificativ de la promisiunile electorale. Au fost menționate: domeniul justiției, sistemul energetic, reglementarea prețurilor și veniturilor populației, combaterea monopolurilor, susținerea producătorilor autohtoni, asigurarea libertății presei, descentralizarea și protejarea mediului. De asemenea, a fost accentuată insuficiența transparenței și comunicarea deficientă din partea mai multor instituții guvernamentale.

„În asemenea circumstanțe, CNP al Platformei DA consideră imperios necesară coagularea, inclusiv în contextul perspectivelor electorale, a tuturor forțelor civice și politice extraparlamentare, autentic democratice, competente, cu expertiză și viziuni sănătoase în ce privește administrarea și fortificarea instituțiilor statului, promotoare a integrării naționale și europene a Republicii Moldova, a dezvoltării și modernizării europene a țării în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul emis.

Astfel, pentru realizarea acestui obiectiv, CNP al Platformei DA i-a acordat președintelui fondator al formațiunii, Andrei Năstase, mandat deplin de negociere cu alte formațiuni politice din țară și dinafară.

În cadrul ședinței, ținând cont de situația pandemică din țară, membrii CNP au stabilit data desfășurării lucrărilor Congresului formațiunii pentru 20 martie, 2022.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram