Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

/VIDEO/ Moldoveanca Olga Lucovnicova a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul galei „European Film Awards”

missing
12 decembrie 2021, ora 13:32

Moldoveanca Olga Lucovnicova a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj „Nanu Tudor” în cadrul galei „European Film Awards”. Rezultatele au fost anunțate sâmbătă, 11 decembrie.

„Realizarea acestui film a fost una dintre cele mai grele decizii din viața mea. Am decis că trebuie să iau camera acolo unde nu pot găsi cuvinte, eu chiar cred în puterea cinematografiei”, a menționat Olga Lucovnicova în discursul său după anunțarea rezultatelor.

Premiile „European Film Awards” sunt decernate anual, în 19 categorii, începând cu anul 1988 de Academia Europeană de Film. În acest an, la Berlin, Germania, s-a desfășurat ediția cu numărul 34.

Discursul Olgăi Lucovnicova:

În „Nanu Tudor”, Olga călătorește în trecut la casa de la țară a străbunicilor ei din Republica Moldova, unde a suferit traume în copilărie care au lăsat o amprentă importantă în memoria ei. Filmul a mai fost premiat în cadrul festivalului „Berlinale” pentru cel mai bun film de scurt metraj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.