/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Dosarul pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a ajuns pe masa judecătorilor

missing
13 decembrie 2021, ora 17:01

Procuratura Anticorupție anunță că, dosarul pe un capăt de acuzare, în care este vizat procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo a ajuns pe masa judecătorilor. Potrivit procurorului de caz, este vorba despre depășirea atribuțiilor de serviciu. 

Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, ex-șefa Secției resurse umane a Procuraturii Generale,  i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

„În acest context, remarcăm că, în conformitate cu prevederile art. 62 alin.(5) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „Dacă la data eliberării din funcție a procurorului, există o procedură contravențională în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu sau o urmărire penală împotriva acestuia, plata indemnizației unice de concediere egală cu 50% din produsul înmulțirii ultimului salariu lunar la numărul de ani complet lucrați în funcția de procuror, se suspendă până la soluționarea irevocabilă a cauzei”, se arată într-un comunicat al PG. î

Învinuiților și avocaților acestora le-a fost pusă la dispoziție cauza penală pentru a lua cunoștință cu materialele acesteia și după caz să înainteze cereri și demersuri, însă aceștia nu au dat curs citațiilor procurorului.

În gestiunea procurorului desemnat de CSP a rămas o altă cauză penală privind învinuirea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo pe patru capete de acuzare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram