/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Cel mai scump cartier al Durleștiului - „Poiana Domnească”: Zeci de terenuri, ajunse la rudele foștilor primari Crudu și Nedelea

13 decembrie 2021, ora 13:40

Un cartier întreg în una dintre cele mai scumpe zone ale Durleștiului și alte zeci de terenuri de construcții și terenuri agricole au ajuns printr-un șir de tranzacții dubioase în proprietatea rudelor foștilor primari ai localității – Nicolae Crudu și Veaceslav Nedelea. Ultimul a deținut anterior și mandat de deputat în fracțiunea PD. Schema implică mai multe persoane cunoscute opiniei publice, inclusiv activistul și luptătorul împotriva corupției Vasile Costiuc, tot el lider al Partidului Democrația Acasă. O parte dintre aceste tranzacții sunt cercetate în cadrul unui dosar penal pornit încă acum opt ani, despre altele, procurorii nu suflă niciun cuvânt.  Acum câteva săptămâni, a fost arestată Diana Crudu, fiica fostului primar, iar luni judecătorii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu.

Ne aflăm în renumitul cartier de lux al Durleștiului – Poiana Domnească. Situate într-o zonă pitorească, chiar lângă pădure, terenurile din această regiune sunt la mare căutare printre oamenii prosperi de afaceri, dar și demnitari de stat cu averi colosale. De exemplu, în acest cartier și-au construit case fostul deputat democrat Constantin Botnari, zis „borsetka”, dar și fostul șef al Serviciului Prevenire și Combaterea Spălării Banilor, Mihail Gofman.

O serie întreagă de terenuri din acest cartier au ajuns, cu mulți ani în urmă, prin  tranzacții dubioase, în proprietatea Dianei Crudu, fiica fostului primar de Durlești. De exemplu, toate loturile situate pe partea stângă a acestei străzi – Tineretului 9, au fost oferite cu titlu gratuit de către primărie unor persoane apropiate familiei Crudu, iar apoi au fost vândute și revândute, ca într-un final să ajungă la Diana Crudu sau la compania Lustralis, cu care aceasta a încheiat mai multe  tranzacții directe. Am identificat acțiuni concertate, care au avut loc chiar de la repartizarea loturilor de către Primăria Durlești. Patru beneficiari inițiali de terenuri erau vecini ai familiei Crudu. 

Titlurile de proprietate pentru cele 9 loturi situate pe str-la Tineretului 9 au fost emise în aceeași zi – pe 15 noiembrie 2005. Primăria a oferit un teren pentru construcție în sectorul nou al Durleștiului lui Ilie Cara, care avea pe atunci 84 de ani. Bărbatul locuia pe strada Răzeșilor, în vecinătatea casei fostului primar Nicolae Crudu. Iar două terenuri alăturate au fost înregistrate pe cele două fiice ale sale de 49 și 47 de ani.

Un alt teren a fost repartizat Liliei Bucșan, care locuia pe strada Caucaz, vizavi de familia ex-primarului Crudu. Iar peste câteva luni, a primit un teren pentru construcție și mama acesteia, care avea aproape 60 de ani, doar că lotul se află pe o altă stradă din zonă – Tineretului 5.

O altă femeie a primit chiar două loturi de la Primăria Durlești – unul pe str-la Tineretului 9, iar altul la câteva străzi depărtare. Am încercat să o găsim pe femeie la adresa de domiciliu indicată în acte în momentul înregistrării tranzacțiilor, dar am aflat că adresa a fost indicată greșit.

-Noi o căutăm pe dna Viorica Postică. O cunoașteți? Ea a avut viză de reședință aici la dvs.

– Nu a avut nimic. S-a încurcat cu numărul nostru Primăria. Ea trăiește acolo, unde vedeți doi oameni, o căsuță mică.

Femeia nu mai locuiește la casa spre care ne-a direcționat bărbatul. O rudă a acesteia, care a ieșit la poartă, ne-a spus că s-a mutat după ce și-a cumpărat apartament tot în Durlești. Am fost și la alte adrese indicate ca domicilii de beneficiarii inițiali ai terenurilor, dar nu am găsit pe nimeni. Unii s-au mutat între timp, iar alții nu ne-au deschis poarta.

Tranzacții înregistrate pe Vasile Costiuc

La jumătate de an distanță după ce Primăria Durlești a repartizat gratuit cele 9 terenuri pe str-la Tineretului 9, toate au fost vândute către membrii a două familii – Baraboi și Chicu. Tranzacțiile familiei Baraboi au fost înregistrate în aceeași zi, pe 15 iulie 2006. Iar peste 3 zile au fost perfectate contractele de vânzare-cumpărare ale familiei Chicu.

Ulterior în afacere a fost implicat și Vasile Costiuc, cunoscutul activist și președinte al Partidului Democrația Acasă, care este finul de cununie al ex-primarului de Durlești, Nicolae Crudu.

În noiembrie curent, după reținerea Dianei Crudu de către oamenii legii, Costiuc a organizat un protest la sediul Procuraturii Anticorupție, unde a cerut eliberarea fiicei nașilor săi, scandând că este nevinovată. Ulterior, imaginile video de la protest au fost șterse de pe pagina de facebook a lui Vasile Costiuc.

Din actele cadastrale, consultate de reporterul Cutiei Negre, am aflat că Vasile Costiuc a avut chiar și viză de reședință în casa familiei Crudu de pe strada Caucaz, în ianuarie 2008. Atunci a cumpărat 3 dintre terenurile de pe stradela Tineretului 9. Ulterior, două le-a vândut Dianei Crudu, iar unul a ajuns la firma „Lustralis”.

Compania și fiica fostului primar au ajuns beneficiarii finali și la celelalte loturi de pe stradela Tineretului 9 din Poiana Domnească.

Vasile Costiuc a refuzat să vorbească despre achiziția terenurilor din 2008, motivând că este martor în dosarul ce vizează loturile. A promis că revine cu un apel după ce se consultă cu avocații, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

VASILE COSTIUC, președintele Partidului Democrația Acasă:Stați să vorbesc numai cu domnii avocați. Eu doar figurez în calitate de martor și vreau să întreb ce zic ei că altfel…- Reveniți dvs sau să vă sun eu mai târziu? – Dvs sau eu și vorbim, nicio problemă”.

Chicu- coleg de facultate, Baraboi – rudă

Nu am reușit să luăm legătura cu Diana Crudu, telefonul ei fiind închis. Avocatul acesteia ne-a declarat că Diana are interdicția de a discuta fiind în arest la domiciliu. I-am transmis mai multe întrebări în scris, prin intermediul avocatului și am primit câteva răspunsuri.

„Cu Аlехаndru Chicu mă știu din facultate. Am fost colegi. Cu familia Ваrаbоi, din câte cunosc, răроsаtul meu tаtă avea о lеgătură de rudеniе, dаr ținând cont de faptul că, din 1997 până în 2010 nu am stat în Republica Moldova, nu am întâlnit-о decât de câteva оri. Aș vrеа să vă pot da mai multe detalii, dаr ținând cont de faptul сă рrеtinsеlе acțiuni s-au produs în 2004- 2007 mi-e dificil să vă spun cu exactitate îmрrеjurărilе în саrе au avut loc acele tranzacții, la о distаnță de арrоаре 17 аni”, ne-a transmis Diana Crudu.

Primăria Durlești a fost generoasă și cu socrii fostului primar Nicolae Crudu, care locuiau gard în gard cu el. În 2005, aceștia au primit două terenuri pentru construcții în cartierul Poiana Domnească și alte două terenuri agricole despre care vom vorbi mai târziu. Pavel și Maria Lupu aveau câte 65 de ani când Primăria le-a repartizat pământ.

Terenuri ajunse la fostul primar Nedelea și cumnații săi

În cadrul scandalului legat de distribuirea ilegală a terenurilor de la Durlești se vorbește despre schema pusă la cale de fostul primar Nicolae Crudu și implicarea fiicei sale Diana Crudu, care a fost arestată în noiembrie de oamenii legii. Procurorii au anunțat câteva detalii din dosar. Investighează atribuirea a 21 de terenuri, în perioada anilor 2005 – 2006, care au ajuns la familia Crudu, sau la alte persoane implicate în schemă. În perioada vizată în ancheta procurorilor, Nicolae Crudu era consilier local la Durlești, iar Primăria era condusă pe atunci de democratul Veaceslav Nedelea. Întâmplător sau nu, dar în acea perioadă, rudele familiei Nedelea au dezvoltat o adevărată afacere imobiliară cu terenuri din Durlești. Veaceslav Nedelea neagă orice implicare în schemă.

Nedelea a fost primar interimar la Durlești în perioada 2004-2007. În 2018 a ajuns deputat în Parlament pe lista Partidului Democrat, după ce un coleg de formațiune și-a dat demisia.

În 2019, a candidat la parlamentare din partea PD, dar nu a ajuns în fotoliu de deputat. În octombrie 2019, a obținut un mandat de consilier în Consiliul Municipal Chișinău tot pe lista PD. În mai 2021 a părăsit Partidul Democrat și a rămas consilier municipal neafiliat politic. Astăzi, Veaceslav Nedelea este administratorul Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chișinău”.

 

Surse din cadrul Primăriei Durlești ne-au declarat că schema aplicată în anii 2005-2006 la distribuirea terenurilor nu ar fi fost posibilă fără implicarea ex-primarului Nedelea. Cutia Neagră a extins investigația și a descoperit în Poiana Domnească mai multe terenuri care au ajuns în proprietatea familiei Nedelea și a rudelor acesteia. În câteva tranzacții, au figurat inițial aceleași persoane, care au fost proprietari interpuși ai terenurilor ajunse la familia Crudu. Iar unele tranzacții s-au făcut direct între rudele lui Nedelea și Diana Crudu.

În ultima declarație de avere, Veaceslav Nedelea indică 5 terenuri în intravilan, 4 dobândite în anul 2011 și unul – în anul 2019. Am reușit să identificăm patru dintre terenurile aflate astăzi în proprietatea familiei Nedelea. Loturile sunt adiacente, situate chiar lângă pădure, tot în cartierul Poiana Domnească, pe str-la Tineretului 8. Un astfel de teren, se vinde astăzi pe piața imobiliară cu cel puțin 50 de mii de euro. Dacă le-ar scoate la vânzare, Nedelea ar deveni pe loc milionar, încasând din tranzacții cel puțin 4 milioane de lei.

Titlurile de proprietate pentru două loturi care aparțin astăzi familiei Nedelea au fost emise pe 15 noiembrie 2005, în aceeași zi cu terenurile de pe str-la Tineretului 9, despre care v-am vorbit la început. Au fost cumpărate ulterior, tot de familiile Chicu și Baraboi. Apoi au ajuns în proprietatea lui Gheorghe Ciobanu și Feodosie Ceban. Aceștia sunt frații Claudiei Nedelea, soția lui Veceaslav Nedelea. O simplă căutare pe rețelele sociale ne-a dezvăluit legăturile lor de rudenie. Claudia Nedelea a lăsat comentarii la poze adresate fraților săi.

Terenuri repartizate fictiv?

Alte două terenuri care au ajuns în proprietatea familiei Nedelea au fost distribuite de Primărie în mai 2006, la două femei din Durlești, care locuiau în același bloc. Iar peste o lună, ambele au vândut pământul lui Feodosie Ceban, cumnatul lui Veaceaslav Nedelea.

Am reușit să luăm legătura cu una dintre femeile care, potrivit actelor, i-a vândut terenul lui Ceban. Aceasta afirmă că nu a primit pământ de la Primărie și nu a vândut nimic, dar a refuzat să ne povestească cum a ajuns în schema imobiliară.

NADEJDA MACAGON, proprietara inițială în acte:

  • Dvs ați primit terenul cela?
  • Nu l-ați primit deloc, pe stradela Tineretului 8 din Poiana Domnească, lângă pădure?
  • Da cunoașteți că ați primit terenul acesta sau nici nu știți?
  • Eu nu pot să vă spun nimic. Nici nu vreau să mă implic în așa ceva. Eu îmi cer scuze, dar nu…
  • Documentele pe care le avem noi arată că dvs ați primit terenul acesta și pe urmă l-ați vândut. L-ați primit sau nu l-ați primit?
  • Eu nu pot să vă spun nimic. Pot să vă spun la revedere.

L-am găsit la domiciliu și pe Iurie Marițoi, care potrivit documentelor a primit un alt teren de la Primărie, ajuns mai târziu în proprietatea familiei Nedelea. Bărbatul a refuzat să vorbească cu noi și ne-a spus scurt că a vândut pământul.

  • De ce nu vreți să vorbiți? Dar l-ați vândut ulterior sau nici nu l-ați primit?
  • L-am vândut ulterior. Da!
  • Dar cui l-ați vândut?
  • Noi cu Crudu nu am avut…
  • Închide gura! (r. S-a adresat către soția sa care s-a apropiat de la colțul casei și a început să povestească)
  • Am spus că nu discutăm și atât.

În 2011, când Nedelea nu mai era primar și activa în sectorul privat,  patru terenuri au fost înregistrate pe numele soției sale. În 2014, când a candidat la alegerile parlamentare, Nedelea a  omis din declarația de avere depusă la CEC trei dintre aceste terenuri, indicând un singur lot  din cele pe care le avea la Durlești.

Nedelea neagă orice implicare în schema de atribuire a terenurilor și declară că este o simplă coincidență faptul că rudele sale au cumpărat pământuri la Durlești în perioada în care el se afla la cârma Primăriei.

VEACESLAV NEDELEA, ex-primar Durlești: „Acestea sunt unicele bunuri imobile care le dețin la Durlești. Și nu pot să vă comentez absolut nimic. Totul e legal după mine. Am dobândit acest drept în baza unui contract de vânzare-cumpărare de la o persoană cunoscută mie care nemijlocit practica și practică asemenea gen de activitate. Eu bănuiesc că e legal a vinde și a cumpăra bunuri imobile. … – Erau foarte multe tranzacții comune și cu Diana Crudu direct. Domnul Feodosie a vândut Dianei sau invers, el a cumpărat de la Diana. -Vedeți că îmi dați dreptate prin faptul că el e autonom? Asta e o coincidență că e rudă cu mine. … Dar vă rog, nu faceți tangențe între mine și dumnealui. El are 50 de ani. El e om care știe ce face și poartă răspundere. …Ce ține de Gheorghe Ciobanu, el a plecat în Germania pentru a munci, locuiește în Germania. Și la momentul când a plecat m-a rugat ca să procur respectivul teren. El fiind alături de mine, inițial planificam să ne facem toți trei case”. 

 

Pe aceeași stradelă, Tineretului 8, Feodosii Ceban, cumnatul lui Nedelea a mai avut un teren, cumpărat în iunie 2006, pe care ulterior i l-a vândut Dianei Crudu, iar aceasta l-a cedat companiei Lustralis, despre care am pomenit mai sus. Nu am reușit să aflăm nimic despre activitatea acestei firme. Numele fondatorului și administratorului companiei Mihai Lungu este total necunoscut. Firma activează din 2003, dar nu a depus niciodată rapoarte financiare la Biroul de Statistică.

„Numele companiei Lustralis nici măсаr пu îmi sună cunoscut. Cu domnul Nedelea nu am avut пiсiоdаtă соlаborări. El еrа рrimаr, iar eu еrаm studепtă la Iași. Сu Feodosie Ceban la fel nu am avut саrеvа relații de amiciție. Рrеsuрuп сă еrа un cunoscut de-al tаtălui mеu. Nu сuпоsс dаcă tаtăl mеu а influiențat сumvа аlосаrеа асеstоr tеrепuri, сеrt este сă timp de 17 апi Сепtrul Național Anticorupție nu а trimis îп judесаtă niciuп dоsаr ре Рrimăriа Durlești. Dасă alte рrосurаturi – da, CNA s-a орrit la оrdопапțе de сlаsаrе а dоsаrеlоr. Nici măсаr calitate de învinuit пu а avut niciun funcționar din саdrul Primăriеi. Асum, când tаtăl mеu пu mai este, îmi este grеu să mă expun ре marginea unor fapte sau date”, susține  Diana Crudu.

Echipa Cutiei Negre a identificat încă 8 loturi pe stradelele Tineretului din Poiana Domnească, care au fost în proprietatea cumnatului lui Nedelea, Feodosii Ceban, pe care le-a înstrăinat între timp. Iar alte 3 terenuri, în aceeași zonă, au fost cumpărate de celălalt cumnat al lui Nedelea, Gheorghe Ciobanu, un lot chiar de la socrii lui Nicolae Crudu – familia Lupu.

Apartamentul de lux al lui Nedelea, primit în schimbul a două terenuri agricole

Mai multe semne de întrebare apar și în cazul unor tranzacții cu terenuri agricole, în care a fost implicată familia Nedelea. Două loturi, cu suprafața totală de 1,7 hectare, distribuite în 2008 de Primăria Durlești au ajuns în proprietatea Claudiei Nedelea. Iar ulterior au fost schimbate pe un apartament de lux din centrul Chișinăului.

Titlurile de proprietate pentru cele două terenuri agricole au fost eliberate în aceeași zi, pe 6 octombrie 2008. În acel moment, primar la Durlești era deja Nicolae Crudu. Peste patru zile de la eliberarea titlurilor de proprietate, pământul a fost deja înstrăinat familiei Genunchi. Peste alte 5 luni, în martie 2009, terenurile agricole ajung în proprietatea familiei Nedelea. Iar ulterior au fost cedate familiei Vasilachi, în schimbul unui apartament.

Imobilul are 131 de metri pătrați și este situat chiar în inima capitalei, într-un bloc nou construit pe strada Alexandru cel Bun, în apropiere de Parcul Catedralei. Apartamentul este indicat în declarația de avere a lui Veaceslav Nedelea, fiind estimat la 865 de mii de lei. Valoarea de piață este evident mult mai mare.

Nedelea susține că voia să inițieze o afacere când a cumpărat terenurile agricole, dar a renunțat la idee și le-a schimbat pe apartament.

VEACESLAV NEDELEA: „Acolo poate fi construit un baraj hidrotehnic pe teren agricol, un lac și în jurul lacului se poate de amenajat o destinație turistică. Asta a fost ideea de bază inițială. Voiam să mă asociez tot cu ai mei și să creăm asemenea afacere. Pe urmă lucrurile s-au schimbat și într-adevăr am finalizat printr-o tranzacție de schimb”.

În 2017, cele două terenuri agricole au fost din nou vândute, iar actuala proprietară din acte este Evdochia Ciobanu. O altă rudă a lui Nedelea.

  • Iarăși pur întâmplător au fost vândute și au revenit la familie? Cum explicați această coincidență?
  • -Eu nu văd coincidență. Eu văd ca tranzacție de vânzare-cumpărare. Ca investiție. Evdochia Ciobanu într-adevăr e ruda mea, nu neg lucrul ăsta, dar eu nici tangențial nu am treabă cu tranzacțiile ulterioare. La momentul când eram noi proprietari eu cunoșteam subiectul. A fost achiziționat de la Genunchi Dorin cu ideea de a ne asocia și a face o afacere. Ulterior, ceea ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat urmează ei să stabilească. Acum are loc anchetă, cercetare. Urmează să pună ei punct pe subiectul respectiv. Eu am fost chemat pe perioada anilor de zeci de ori la organele abilitate cu exercitarea controlului de stat, Procuratură, CNA, toate care sunt. În calitate de martor am dat zeci de explicații.

 

Familiile Genunchi și Vasilachi, care au avut legături cu tranzacțiile de vânzare ale celor două terenuri agricole ajunse la Nedelea au avut în proprietate și terenuri pentru construcții la Poiana Domnească, cel puțin câte două, pe care le-a identificat reporterul Cutiei Negre.

  • Familia Vasilachi a avut mai multe loturi în Poiana Domnească.
  • Nu poate asta să fie. Asta e eronat.

– Și familia Genunchi la fel a a avut mai multe loturi în această zonă.

 – Și ce, credeți că eu le-am dat lor terenurile astea? 

Nedelea angajat la stat cu averi de milioane

Deși a lucrat toată viața la stat, cu excepția a câțiva ani în care a fost jurist la o companie privată, Veaceslav Nedelea a reușit să adune o avere de invidiat. Pe lângă aparamentul de lux de 131 metri pătrați din centrul Chișinăului și terenurile pentru construcții din Poiana Domnească, acesta a achiziționat pe parcursul anilor și mașini luxoase.

În 2018, Veaceslav Nedelea a cumpărat un autoturism de model „Range Rover”, din salon, cu peste 111 mii de euro, echivalentul a peste 2 milioane de lei. În 2020, a achiziționat o „Toyota Rav 4”, produsă în același an, pentru care ar fi plătit 664 de mii de lei.

În anul curent, Veaceslav Nedelea ș-a cumpărat o motocicletă de marca „Harley Davidson”, care l-ar fi costat 170 de mii de lei. În 2015, Nedelea și-a luat o mașină nouă de model „Nissan Qashqai” pentru care a plătit 22 300 euro, dar ulterior a vândut-o.

Cumnatul lui Nedelea cumpără pâmânt lângă traseul național M1

Tranzacțiile cu terenuri din cartierul de elită Poiana Domnească nu sunt singurele în care au fost implicate rudele foștilor primari de Durlești Nicolae Crudu și Veceaslav Nedelea. Au fost cumpărate și loturi lângă traseul național M1. Pe numele fratelui Claudiei Nedelea, Feodosii Ceban am identificat 3 terenuri pentru construcții a câte 4 ari. Toate au fost distribuite de Primăria Durlești pe 13 mai 2005 și cumpărate ulterior de Ceban.

Alte patru terenuri, tot de 4 ari, în aceeași zonă, dar care figurează în acte drept grădini, au ajuns în proprietatea lui Ceban în 2014 și 2021 și le deține și astăzi. Un lot fusese atribuit inițial de Primăria Durlești chiar socrilor lui Nicolae Crudu – Pavel și Maria Lupu.

În 2008, când deja primar de Durlești era Nicolae Crudu, socrii săi au mai primit un teren agricol de 78 de ari, transmis ulterior Dianei Crudu, care l-a vândut.

Tot în 2008, Diana Crudu a ajuns proprietara altui teren agricol de aproape un hectar și a mai pus mâna pe alți 10 ari de teren situat chiar pe marginea traseului național M 1. Pământul fusese scos la vânzare de Primăria Durlești, prin licitație, care a fost câștigată de fiica primarului.

Ulterior, terenul a fost vândut de două ori, iar astăzi se află sub interdicție și urmează a fi expropriat la cererea Administrației de Stat a Drumurilor care planifică să extindă traseul național M 1. În ziua în care a fost arestată, Diana Crudu a negat orice implicare în schema de acaparare a terenurilor de la Durlești.

Amintim că dosarul în care fostul primar de Durlești Nicolae Crudu și alți funcționari ai Primăriei sunt acuzați de repartizarea ilegală a terenurilor se plimbă de 8 ani prin instanțele de judecată. Între timp, mai mulți figuranți din dosar, victime și martori, printre care și Nicolae Crudu au decedat. Acesta fusese condamnat în 2019 de Curtea de Apel Chișinău la 7 ani de închisoare, dar sentința a fost atacată la Curtea Supremă de Justiție. Instanța a trimis dosarul la rejudecare la Curtea de Apel și de un an se prăfuiește pe masa magistraților, fiind amânate mai multe ședințe.

Crudu promite dezvăluiri incendiare

Prin intermediul avocatului său Diana Crudu ne-a comunicat că intenționează să facă dezvăluiri incendiare despre demnitari de stat, procurori și judecători care au primit ilegal terenuri la Durlești și presiunile care s-au făcut în dosar.

Atunci când ne va permite situația juridiсă vom оrgаnizа о соnfеrință de рrеsă unde vоm expune ре lаrg toate аbuzurilе саrе s-au făсut ре mаrginеа acestui dоsаr. Dеsрrе аmеnințările аsuрrа mаrtоrilоr cu înсhidеrеа lor la subsol. Pе acest aspect am depus о рlângеrе la Рrосurаturа Gеnеrаlă. Dеsрrе mаniрulаrеа în instanțe cu declarații fără probe. Despre ofertele саrе аu venit din раrtеа angajaților CNA de а ,,pica” la расе. Despre сеlеbrа ,,аgendă” în саrе еrаu trесutе date cu рrivirе la tеrеnurilе atribuite judесătоrilоr, рrосurоrilоr, anchetatorilor, angajaților PCCOCS, соmisаrilоr de оrаș și de sесtоr, deputaților și miniștrilоr, соnsiliеrilor municipali și altor funcționari саrе în perioada 2007-2015 au beneficiat de tеrеnuri.Voi povesti și dеsрrе includerea într-un рrоgrаm de рrоtесție a mаrtоrilоr și multe alte detalii”. 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram