/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Ultima Oră! Șefa Statului a grațiat-o pe Natalia Ursachi, mama a cinci copii, condamnată la șase ani de închisoare pentru escrocherie

missing
14 decembrie 2021, ora 12:56

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a grațiat-o pe Natalia Ursachi, mama a cinci copii, condamnată la șase ani de închisoare în penitenciarul pentru femei Rusca, pentru escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari. Aceasta urmează să fie scutită de pedeapsă „cu perioadă de probațiune, în partea neexecutată a pedepsei stabilite”.

Decretul a fost semnat luni 13 decembrie, și intră în vigoare la data semnării.

Cazul a intrat în atenția opiniei publice la începutul lunii noiembrie atunci când președinta țării i-a respins cererea de grațiere, din motiv că dosarul acesteia nu întrunește toate condițiile cerute de lege și de Regulamentul de examinare a cererilor de graţiere şi de acordare a graţierii individuale condamnaţilor.

Grațierea este o măsură juridică exclusivă, acordarea căreia necesită întrunirea unui set de condiții stricte, care nu pot fi interpretate larg. În lipsa acestor condiții, ea nu poate fi realizată. Persoanele condamnate au posibilitatea de a cere grațierea repetat, la 6 luni după respingerea dosarului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram