Război în Ucraina, ziua 278: Pisaniile lui Ștefan cel Mare sunt la Herson. Șeful NATO: "Nu îl putem lăsa pe Putin să câștige"

Îngrijorările autorităților în ceea ce privește consumul de droguri în R. Moldova: Consumatorii sunt tineri

14 decembrie 2021, ora 20:54

Autoritățile din Republica Moldova sunt îngrijorate de faptul că pe teritoriul țării, tot mai mulți tineri devin consumatori de droguri, aceasta devenind „cea mai gravă problemă a societății”. Despre aceasta a anunțat Ion Țurcanu, șeful Direcției Antidrog din cadrul INI, în platoul emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi atestăm consumatori de droguri la o vârstă destul de fragedă, de 10 – 12 ani. Despre asta ne informează societatea civilă, cei care acordă asistență persoanelor consumatoare de droguri”, a declarat Ion Țurcanu.

De asemenea, Țurcanu a mai spus că se înregistrează multe persoane implicate pentru prima dată în traficul de droguri.

„Dacă în perioada anilor 1990-2000, în activitatea noastră polițienească întâlneam aceeași subiecți ai infracțiunilor, aceeași consumatori, astăzi atestăm noi subiecți. Depistăm persoane care au diferite roluri: curieri, depozitari de droguri, membri ai unor grupări criminale”, a mai precizat șeful Direcției Antidrog din cadrul INI.

Ion Țurcanu a subliniat că vârsta celor mai multe persoane care sunt trase la răspundere este între 18 – 20 de ani.

Oficial, potrivit statisticilor, numărul consumatorilor de droguri din Republica Moldova constituie 12 mii de persoane. Totuși, în realitate se estimează că această cifră ar trece de 30 de mii de persoane.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram