/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ Vom avea două orășele de Crăciun în Capitală. Unul al Primăriei și altul - al Guvernului

missing
14 decembrie 2021, ora 19:02

Vom avea două orășele de Crăciun, în capitală. Unul al Primăriei Chișinău și altul – al Guvernului. Astăzi, am văzut că în spatele Executivului se muncește de zor la acest proiect. Mai exact, se construiește platforma pe care va fi amenajat Pomul de Crăciun. Am încercat să aflăm mai multe detalii de la Ministerul Culturii, dar purtătoarea de cuvânt ne-a spus că decizia de a organiza târgul a fost luată spontan și că, mâine, urmează aprobarea planului final, iar până atunci nu ne poate oferi informații.

Teritoriul din spatele Guvernului a fost înconjurat cu un gard, pe care au fost agățate decorațiuni. Semn că acolo, în curând, va apărea un orășel de Crăciun.

În proces erau implicați aproximativ 30 de muncitori, fiecare cu specificul lui. Unii decorau cu luminițe carcasele din metal în formă de globuri, iar alții tăiau lemn pentru platforma care va apărea în locul havuzului vechi. Este gata și carcasa pentru cășuța lui Moș Crăciun.

În acest an, strada 31 august nu va fi închisă integral, așa cum s-a făcut acum doi ani, când petrecăreții se îmbulzeau la gheretele cu plăcinte și vin fiert. Oamenii cu care am reușit să discutăm, ne-au spus că așteaptă sărbătorile de iarnă, iar cea mai mare dorință este ca pandemia să bată în retragere și să nu mai strice planurile familiilor.

„Eu muncesc în preajmă, așa că voi fi aici zilnic.”

Anterior, edilul Ion Ceban declara că a întrebat de cei de la Guvern, dacă intenționează să organizeze un târg de Crăciun, la care i s-au dat asigurări că, în acest an, nu vom avea două târguri, în centrul capitalei, la sărbătorile de iarnă. Tot atunci, întrebată despre asta, prim-ministra Natalia Gavrilița a evitat să dea un răspuns clar. Și pentru că toate detaliile sunt ținute în secret, am încercat să obținem, totuși, informații de la Serviciul de Presă al Ministerului Culturii. Purtătoarea de cuvânt ne-a spus, însă, că nu poate să ne comunice nimic, din motiv că decizia de a organiza un târg a fost luată spontan, iar planul final de desfășurare a festivităților ar urma să se fie aprobat abia mâine. Nu este clar nici cum vor fi respectate măsurile de prevenire a infectăriii cu Covid-19 și cine va avea grijă de acest lucru. Târgul de Crăciun ar urma să fie deschis de pe data de 24 decembrie până pe 14 ianuarie. Între timp, Primăria a inaugurat un orășel similar, în scuarul Catedralei.

Tarabele cu vin fiert și plăcinte se vor întinde până pe strada Pietonală, dar și pe bulevardul Grigore Vieru. Anterior, Ion Ceban nu ne-a spus cât va cheltui municipalitatea din buget pentru organizarea festivităților de sărbători, motivând că nu au fost făcute toate calculele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram