/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Andrei Năstase îi cere fostului președinte Dodon să prezinte scuze publice pentru ofensa adusă poporului în contextul așa ziselor alegeri din stânga Nistrului

missing
15 decembrie 2021, ora 12:38

Fostul președinte al țării, Igor Dodon trebuie să prezinte scuze publice „pentru ofensa pe care ne-a adus-o nouă tuturor și de care nu se va spăla toată viața”, a declarat consilierul municipal din partea Platformei DA, Andrei Năstase.

Năstase i-a cerut lui Dodon să prezinte scuze publice după ce acesta l-a felicitat pe Krasnoselski cu pretinsa victorie în cadrul așa ziselor alegeri din regiune.

Prin acțiunile sale, el recunoaște Transnistria, recunoaște alegerile de acolo. Mai ales că a făcut acest lucru pe data de 13 decembrie – ziua în care au murit primii polițiști la Nistru, înainte de începerea oficială a războiului. Amintirea lor și societatea au fost călcate în picioare de un fost președinte”, a specificat Năstase.

Igor Dodon l-a felicitat pe Krasnoselski pentru „realegerea în funcția de președinte Transnistriei”, după ce ultimul a acumulat aproape 80 la sută din voturile transnistrenilor. Autoritățile de la Chișinău nu au recunoscut scrutinul și l-au calificat  drept ilegal, îndemnând comunitatea internațională să facă același lucru.

Rusia, însă, a trimis mai mulți observatori și oficiali  în zonă, care s-au întâlnit și cu  un grup de deputați socialiști. Fapt confirmat de o poză făcută, probabil, la Ambasada Federației Ruse din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram