/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Data primei ședințe de judecată, în dosarul Stoianoglo, pe capătul de acuzare, ajuns recent în instanță

missing
15 decembrie 2021, ora 12:24

Prima ședință de judecată în dosarul pe unul dintre capetele de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, va avea loc în data de 27 decembrie. Judecătorul care va examina dosarul în care Stoianoglo este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu este Petru Păun, de la Judecătoria Centru. 

În data de 13 decembrie, Procuratura a anunțat că dosarul pe capătul de acuzare cu pricina, a ajuns pe masa judecătorilor. Lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, ex-șefa Secției resurse umane a Procuraturii Generale,  i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie, atunci când a fost reținut, fiind învinuit pe cinci capete de acuzare. Recent, magistrații l-au eliberat din arest la domiciliu și l-au plasat sub control judiciar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram