/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

STUDIU: Tot mai mulți americani se declară atei, agnostici sau fără o anumită religie

missing
15 decembrie 2021, ora 19:48

Aproape o treime din americani au declarat că nu au nicio religie, o tendinţă în creştere în ultimii ani ce arată procesul de secularizare din Statele Unite, unde creştinismul încă domină, scrie the Washington Post citând un studiu al Pew Research Institute. Doar 63% din americani s-au declarat creștini anul acesta, faţă de 78% în 2007, scrie Gandul.ro.

De asemenea, 29% dintre americanii adulţi se consideră „atei, agnostici sau fără o anumită religie”, faţă de 16% în 2007, primul an în care Pew Research Institute a măsurat această tendinţă.

Dintre creştini, cel mai mare declin se înregistrează la protestanţi, care au scăzut de la 52% în 2007, la 40% acum. În cazul catolicilor, scăderea este de la 24% în 2007, la 21% în 2021.

Măsurătoarea Pew Research Institute mai arată că un procent de 6% dintre adulţii americani spun că aparțin altor religii, printre care islam (1%), iudaism (1%), budism (1%) şi hinduism (1%).

„Secularizarea evidentă a societăţii americane în secolul 21 nu dă semne de încetinire”, se arată în studiul de la Pew Research.

Studiul mai arată că 45% dintre adulţii americani spun că se roagă zilnic, faţă de 58% în 2007.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram