/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Chișinăul iese de sub cod portocaliu de alertă epidemiologică și trece sub cod galben

missing
16 decembrie 2021, ora 19:40

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis trecere Chișinăului sub alertă de cod galben privind situația epidemiologică și menținerea stării de urgență în sănătate publică până pe cinci ianuarie 2022.

CESP a decis că la evenimentele organizate de Crăciun și Anul Nou, inclusiv la concertele și târgurile organizate, pentru protejarea vizitatorilor în spațiile închise și deschise, personalul și comercianții trebuie să dețină certificatul COVID-19, să respecte distanța fizică dintre persoane de cel puțin un metru, să poarte masca de protecție corect și să se protejeze.

În acest context, CESP a solicitat Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Guvernului, Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să extindă capacitățile de testare în Capitală, prin metoda PCR, în cadrul laboratoarelor publice, inclusiv prin inaugurarea unor noi laboratoare și puncte de colectare a testelor PCR, la prețul de 300 de lei.

Potrivit hotărârii CESP, agenții economici din domeniul HORECA și organizatorii de festivități sunt îndemnați să respecte regulile de sănătate publică și numărul limitat de persoane (de 50% din capacitatea sălii), să păstreze distanța fizică între scaune și mese, iar accesul la eveniment să fie permis dor cu prezentarea certificatelor COVID-19.

Beneficiarilor de asistență socială în perioada 1 ianuarie-31 martie, 2022, le vor fi acordate pachete cu produse alimentare în schimbul prânzurilor calde.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram