/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Spitalele din țară vor fi dotate cu aparate respiratorii datorită unei donații din partea UE și OMS

missing
16 decembrie 2021, ora 17:22

Spitalele din Republica Moldova vor fi dotate cu 100 de aparate respiratorii necesare în tratamentul insuficienței și a afecțiunilor respiratorii. Echipamentul a fost donat țării noastre de către Uniunea Europeană cu asistența tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății și urmează a fi repartizat în spitalele din țară, conform listei de distribuție a Ministerului Sănătății.

Valoarea echipamentului este estimată la 444 de mii de euro și vine să contribuie la consolidarea capacităților naționale de luptă împotriva pandemiei COVID-19.

Echipamentul reprezintă dispozitive de ventilație non-invazivă (BiPAP – Bi-level Positive Airway Pressure), care asigură livrarea oxigenului către pacienți prin intermediul unei măști de față și elimină necesitatea intubării. Aparatele respiratorii contribuie la reducerea activității de respirație și îmbunătățirea schimbului de gaze.

„Uniunea Europeană este mereu alături de Republica Moldova. Pandemia ne-a demonstrat cât de importantă este solidaritatea și unitatea în salvarea de vieți. Uniunea Europeană este alături de țară și cetățeni prin intermediul Proiectului „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”. Prin intermediul acestei donații, ne propunem să atenuăm impactul pandemiei COVID-19 în Republica Moldova și să contribuim la fortificarea sistemului naţional de sănătate pe termen lung”, a specificat Excelența Sa, Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Ajutorul face parte din Proiectul Uniunii Europene și OMS „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”, cu perioada de implementare 2021-2024, ce are drept obiectiv general atenuarea impactului pandemiei COVID-19 în Republica Moldova și fortificarea sistemului național de sănătate pe termen lung.

„Cele 100 BiPAP-uri sunt extrem de importante pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, deoarece asigură accesul pacienților la un tratament de calitate, la echipamente moderne, care contribuie la prevenirea complicațiilor de COVID-19. Datorită acestui echipament, șansele de supraviețuire a pacienților cu insuficiență și afecțiuni respiratorii este mult mai mare. Organizația Mondială a Sănătății continuă să sprijine Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19”, a menționat Miljana Grbic, Reprezentantul OMS în Republica Moldova.

Sursa: msmps.gov.md

Sursa: msmps.gov.md

Sursa: msmps.gov.md

Sursa: msmps.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram