/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Premieră! Comisia Europeană a aprobat primul lot de export al produselor lactate din Republica Moldova, pe piața UE

missing
16 decembrie 2021, ora 12:37

În premieră! Comisia Europeană a aprobat primul lot de export al produselor lactate din Republica Moldova, pe piața din Uniunea Europeană. 

Este vorba despre lapte crud,  produse lactate, de colostru și de produse pe bază de colostru în conformitate cu prevederile Regulamentului de punere în aplicare în ceea ce privește lista țărilor terțe sau părților de țări terțe din care este autorizată introducerea în Uniunea Europeană.

„Astfel, Uniunea Europeană a aprobat prima unitate din Republica Moldova cu drept de export a produselor lactate (înghețată), în baza informațiilor, garanțiilor și demonstrării capacităților instituționale oferite de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, se menționează într-un comunicat ANSA.

Inițiativa a fost salutată de deputatul PAS, Radu Marian.

„Veste foarte bună! În premieră pentru Moldova, a fost aprobat primul lot de export al produselor lactate autohtone (înghețată) în Uniunea Europeană, în baza informațiilor, garanțiilor și demonstrării capacităților instituționale oferite de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Sperăm să vedem în viitorul apropiat cât mai multe produse lactate autohtone pe piața UE”, a scris Radu Marian într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram