/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Fenomenul certificatelor COVID false ia amploare în Franța. Și în Italia a fost descoperită o astfel de schemă

missing
17 decembrie 2021, ora 11:51

Fenomentul certificatelor false ia amploare și în Europa. În Franța și Germania au fost descoperite sute de certificate falsificate. În urma anchetelor pornite au fost reținute sute de persoane care riscă ani grei de închisoare, scrie Digi24.ro.

În Franța au fost descoperite până acum 110 mii de permise sanitare falsificate, după ce au fost pornite peste 400 de anchete. 

Oficialii din Franța recunosc că medicii și asistentele, care au acces la sistemul de emitere a certificatelor, sunt implicați în falsificarea certificatelor, chiar dacă riscă ani de închisoare.

Potrivit presei din Germania dificultăți întâlnesc și farmaciștii care se plâng de numărul mare de oameni care vin cu permise false care sunt greu de verificat, pentru că au ștampile și semnături aparent legale.  

Și autoritățile italiene au anunțat luna trecută că au depistat un tânăr care a vândut un certificat de vaccinare fals, o afacere la care s-a asociat cu hackeri ruşi, cu ajutorul cărora a câştigat în câteva luni zeci de mii de euro şi şi-a cumpărat obiecte de lux.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a spus că au fost efectuate până în prezent peste o sută de interogatorii şi unele persoane au fost deja condamnate

„Problema cu paşapoartele sanitare false este că adesea implică o complicitate a unui medic sau asistent, ceea ce este foarte dificil de probat”, a explicat Darmanin.

Guvernul francez va avea vineri o reuniune a Consiliului de apărare sanitară pentru a examina noi măsuri de combatere a pandemiei, inclusiv în contextul ameninţării pe care o reprezintă varianta Omicron a coronavirusului. Deocamdată a fost restricționat accesul în Franţa pentru persoanele care vin din Regatul Unit, ţară unde această variantă foarte contagioasă s-a extins îngrijorător.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram