/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

SFS atenționează! Au mai rămas zece zile până la expirarea termenului de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021

missing
17 decembrie 2021, ora 09:49

Au mai rămas zece zile până la expirarea termenului de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021. Despre asta a anunțat Serviciul Fiscal de Stat (SFS) într-un comunicat de presă.

Potrivit Codului fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este până la data de 25 decembrie a anului de gestiune. Totuși, în acest an ziua de 25 decembrie 2021 este zi de odihnă, iar în acest context, termenul – limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie 2021.

De asemenea, în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii SFS în raza căreia se deservește.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la data de 27 decembrie 2021, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0219 % per zi.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă şi căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții:

  • valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult
  • suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram