/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Veste bună pentru moldovenii care dețin cetățenie română. Guvernul României a majorat alocațiile de stat pentru copii

17 decembrie 2021, ora 14:51

Guvernul României a decis ca, începând cu luna ianuarie, 2022 alocația de stat pentru copii să fie majorată, iar persoanele cu dizabilități să beneficieze de o indemnizație suplimentară. Despre asta a anunțat Ministerul Muncii și Protecției Sociale al României.

Începând cu luna ianuarie, 2022 alocația de stat pentru copii până la trei ani cu handicap va crește la 600 de lei. Minorii vor beneficia de această alocație până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Se majorează la 243 de lei alocația de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi ani şi 18 ani, dar și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, până la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar prevăzută de lege.

O altă măsură prevăzută de noul act normativ se referă la acordarea a celei de-a 12 indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. De această indemnizație vor beneficia o dată în an: adulții cu dizabilități la care indemnizația compensatorie va fi de 350 de lei pentru persoana cu handicap grav, 265 de lei în cazul handicapului accentuat și 60 de lei pentru persoana cu handicap mediu.

Pentru copilul cu handicap, indemnizația compensatorie se ridică la 300 de lei în cazul în care acesta este încadrat cu handicap grav, 175 de lei pentru cel cu handicap accentuat și 60 de lei pentru copilul cu handicap mediu.

Fondurile necesare pentru plata indemnizației compensatorii sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile sale teritoriale ale României.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram