A fost adoptat statutul PSRM într-o nouă redacție. Care sunt noile modificări în structura partidului

missing
18 decembrie 2021, ora 15:27

În cadrul Congresului formațiunii care a avut loc astăzi la Palatul Republicii, a fost adoptata noul statut al Partidului Socialiştilor într-o nouă redacţie, în care sunt indicate modificările în structura şi atribuţiile noii conduceri a PSRM.

Astfel, a fost exclusă funcţia de preşedinte al partidului, iar atribuţiile acestuia sunt transmise organului central al formaţiunii – Comitetului Executiv, care este desemnat de către Consiliul Republican al PSRM pe un termen de patru ani.

Din numărul membrilor Comitetului Executiv, este ales Secretarul Executiv pe un termen de un an, astfel se preconizează convocarea Consiliului Republican al PSRM pentru luna ianuarie 2022, unde urmează a fi aleasă noua componenţă a Comitetului Executiv.

În cadrul Congresului a fost adoptat și noul Program Politic al PSRM „Echitate! Statalitate! Dezvoltare!”. Potrivit noului Program, se urmărește edificarea în Republica Moldova a unei societăţi a echităţii sociale.

Totodată, membrii PSRM au declarat că printre obiectivele principale ale formațiunii sunt: apărarea intereselor poporului, edificarea unei societăţi echitabile, dezvoltate, armonioase în cadrul unui stat unificat, independent şi puternic.

La Congres a fost aleasă şi noua componenţă a Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor al Republicii Moldova şi a Comisiei Republicane de Control.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram