/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Agenția Europeană a Medicamentului nu a aprobat cel mai recent medicament pentru Alzheimer. Care sunt motivele

18 decembrie 2021, ora 09:20

Veste tristă pentru pacienții care suferă de Alzheimer. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), nu a aprobat folosirea în Uniunea Europeană a celui mai recent medicament pentru boala Alzheimer. Preparatul medicamentos nu s-a dovedit a fi eficient în tratarea adulților cu simptome în stadiu incipient, scrie Digi24.ro.

Agenția Europeană pentru Medicamente și-a bazat decizia pe două studii principale la care au participat peste trei mii de pacienți cu boala Alzheimer în stadiu incipient. Efectele asupra participanților la studii au fost urmărite timp de 78 de săptămâni.

Specialiștii susțin că rezultatele studiilor realizate demonstrează că medicamentul Aducanumab nu s-au dovedit a fi eficient pentru adulții în stadiu incipient.

„Rezultatele studiilor au fost contradictorii și nu au demonstrat că aducanumab a fost eficient în tratarea adulților cu boala Alzheimer în stadiu incipient. În plus, studiile nu au arătat că medicamentul este suficient de sigur, având în vedere că imaginile de la scanările creierului unor pacienți au arătat anomalii care sugerează inflamări sau sângerări”, a adăugat EMA.

Potrivit ultimelor statistici în Europa, trăiesc aproximativ opt milioane de oameni care suferă de Alzheimer și se estimează că până în 2050 numărul acestora se va dubla.

În prezent, peste 125 de medicamente utilizate în tratarea pacienților care suferă de Alzheimer se află în procesul de testare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram