/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Rezultate preliminare CEC: Grigorișin câștigă scrutinul electoral de la Bălți cu peste 7 mii de voturi acumulate

19 decembrie 2021, ora 22:56

Comisia Electorală Centrală anunță că birourile electorale ale secțiilor de votare au încheiat procesul de numărare a voturilor și prezintă rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în municipiul Bălți.

Candidatul independent, Nicolae Grigorișin a obținut 7148 de voturi sau aproape 85 din voturile celor care au exprimat o opțiune. Pentru Nicolae Chirilciuc de la „Patrioții Moldovei” au votat 1248 de oameni cu drept de vot sau puțin peste 15%.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram