/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Solicitarea a fost acceptată! Gheorghe Cavcaliuc - dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare

missing
20 decembrie 2021, ora 17:34

Fostul șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare, după ce autoritățile din Chișinău au înaintat o solicitare în acest sens către Organizaţia Internaţională a Poliţiei Criminale Interpol din Lyon, Franța, în luna august a acestui an. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Viorel Țențiu, șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova, care a mai menționat că cererea a fost acceptată din data de 16 decembrie 2021.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. Acesta are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram